Rankinio lygoje – Kauno ir Klaipėdos komandų pergalės | KaunoDiena.lt

RANKINIO LYGOJE – KAUNO IR KLAIPĖDOS KOMANDŲ PERGALĖS

  • 0

Trečiadienio vakarą Lietuvos rankinio lygoje vyko trejos rungtynės. Alytaus “Varsa-Stronglasas” namuose priėmė Klaipėdos “Dragūną” – rungtynės baigėsi nelengva klaipėdiečių pergale 27:32 (19:18). Tuo tarpu HC “Utena” namuose neįstengė įveikti Kauno “Granito-Kario  36:41 (19:24), o Garliavos sporto salėje “Kauno Ažuolas-KTU” įveikė Panevėžio “KKSC-RSSG-Grifą” 35:22 (21:11).VAR-DRA2

“Dragūnas” atsilaikė Alytuje

Dzūkiškas noras kovoti ir nepasiduoti buvo akivaizdus nuo pat pirmųjų rungtynių minučių. Nors klaipėdiečiai ir sužaidė sėkmingesnę atkarpą 3:0, aikštelės šeimininkai įstengė rezultatą išlyginti ir persverti į  savo pusę (2:2, 6:7, 11:14, 18:17). Pirmasis kėlinys baigėsi minimalia “Varsos Stronglaso” persvara – 19:18.

Antrąjį kėlinį “Dragūnas” perėmė iniciatyvą ir visą kėlinį dzūkams nebeleido išlyginti rezultato (19:21, 22:26, 26:29). Rungtynės baigėsi Klaipėdos “Dragūno” pergale – 27:32.

“Klaipėdiečių pergalę lėmė ištvermė, jų treniruotumas yra visai kitoks. Mūsų nuovargis, manau, pakišo koją šimtaprocentinėms progoms, kurių daug neišpildyta. Be to, sunku prieš varžovus gintis, o neįmetę šimtaprocentinių metimų iškart gauname įvarčius atgal ir rezultatas pasako, kas yra ir aikštelėje. Teigiamas dalykas tai, kad vyrai tikrai kovojo, atidavė save, priešingai nei buvo rungtynėse su „Šviesą“ prieš kelias savaites. Vaizdas – lyg diena ir naktis. Šiandien susitvarkėme, viskas buvo gerai, tik, manau, pritrūkome jėgų. Gal įtakos turi ir amžius, ir tai, kad kai kurie žaidėjai po ligų, po traumų, jiems dar sunku. Taigi, situacija yra tokia, kokia yra”, – komandos žaidimą ir pajėgumą įvertino  Alytaus “Varsos-Stronglaso” vyr. treneris Egidijus Petkevičius.

“Galėjo visaip pakrypti rungtynės. Manau, čia buvo ir maža sėkmės dalis, kad mes antrame kėlinyje galbūt geriau sužaidėme, gal mūsų vartininkai daugiau atmušė metimų. Nors ir mes turėjome kelias atkarpas, kai po tris kartus iš eilės neįmesdavome. Taigi, negali nuspėti. Tiek mūsų, tiek Alytaus komandose yra daug jaunų žaidėjų, todėl rezultatas ir žaidimo kreivė stipriai linguoja. Šiandien mes laimėjome, bet lygiai taip pat galėjo būti ir Alytaus pergalė”, – po rungtynių filosofavo Klaipėdos “Dragūno” vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Alytaus “Varsa-Stronglasas”: Žygimantas Micevičius – 8, Gintautas Adamkevičius – 5, Aurelijus Sabonis – 4, Nedas Buronko – 3, Remigijus Čepulis ir Tautvydas Petrušauskas – po 2, Rokas Lastauskas, Irmantas Asakavičius ir Ridas Čeginskas – po 1.

Klaipėdos “Dragūnas”: Žanas Gabrielius Virbauskas – 8, Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas ir Lukas Vanagas – po 5, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas ir Benas Butkus – po 3.

“Granitas” išsivežė nelengvą pergalę iš Utenos

Nors HC “Utena” šiemet dar nepasiekė nė vienos pergalės ar lygiųjų, rungtynės jų svečiams iš Kauno lengvos nebuvo. Rungtynių pradžioje aikštelės šeimininkai pirmavo, o antros pusės rezultatas buvo apylygis (5:2, 7:5, 9:8, 13:13, 15:15). Antroje pirmojo kėlinio pusėje kauniečiai išsiveržė 3 įvarčiais ir užbaigė kėlinį 5 įvarčių persvara – 19:24.

Antrajame kėlinyje 2-4 įvarčių persvara pirmavo Kauno “Granitas” (22:25, 26:28, 32:34, 33:37). Kėlinio pabaiga svečiams taip pat buvo sėkmingesnė ir rungtynės baigėsi rezultatu 36:41.

“Rungtynes ir ypač puolimą vertinu gerai. Galbūt tai geriausios mūsų rungtynės šiame sezone. Deja, apie gynybą to pasakyti negalėčiau. Jie turi aukštus žaidėjus, kuriuos reikėjo stabdyti, tačiau mūsų nesėkmės gynyboje ir lėmė, kad jie išsiveržė į preikį. Kitos mūsų rungtynės bus Alytuje prieš „Varsą-Stronglasą“. Gal tuomet pademonstruosime geresnę gynybą, o puolimas įsibėgėjant sezonui tik gerėja”, –  neslėpė HC “Utena” žaidėjas Rokas Palskys.

“Rungtynes vertinu prastai, priešininkai įmetė 36 įvarčius, tai yra labai daug. Atvykome be kelių pagrindinių žaidėjų ir leidome žaisti jaunesniems. Jiems nelabai pavyko, jie darė daug klaidų, klydo ir vartininkas. Buvome nepakankamai pasiruošę, praradome daug kamuolių, silpnai gynėmės”, –  komandos žaidimu nebuvo patenkintas Kauno “Granito-Kario” žaidėjas Tadas Bučinskas.

HC ”Utena”: Rokas Palskys – 13, Eimantas Sinkevičius – 9, Arūnas Urbonas – 7,  Pijus Jakimavičius – 3, Rokas Liulevičius – 2, Mantas Zabulis ir Kasparas Ubeika – po 1.

Kauno “Granitas-Karys”: Marijus Gudeika – 10, Paulius Šarkauskas – 9, Karolis Dambrauskas – 7, Dovydas Kuodys – 4, Tadas Bučinskas ir Marius Kairys – po 3,  Saulius Vaškelis ir  Karolis Grigas – po 2.

“Ažuolai” nesunkiai susitvarkė su “Grifu"

Sunkiai rungtynes pradėję kauniečiai sužaidė dvi atakų serijas 5:0 ir užtikrintai išsiveržė į priekį (1:4, 9:5, 13:10, 19:11). Pirmasis kėlinys baigesi rezultatu 21:11.

Antrajame kėlinyje “Grifas” bandė sumažinti priešininkų persvarą, tačiau 8 įvarčių skirtumas po sėkmingų “Kauno Ąžuolo-KTU” atakų virto 14 įvarčių skirtumu (25:17, 33:19). Rungtynės baigėsi rezultatu 35:22.

“Rungtynės matant rezultatą, sakyčiau, buvo geros. Leidome pažaisti visiems savo komandos žaidėjams. Įvykdėme savo užduotis besiruošdami Lietuvos rankinio federacijos taurės rungtynėms su Alytaus komanda”, –  trumpai rungtynes apžvelgė RK “Kauno Ąžuolo-KTU” rankininkas Arminas Stankūnas.

“Pradžia buvo ganėtinai gerai nuteikianti, 3:0. Pirmas 10 minučių žaidėm apylygiai, po to buvo kažkoks sąstingis ir gili duobė, kurios metu “Ąžuolo” komanda susikrovė 10-ies įvarčių persvarą ir laikė greitą tempą iki rungtynių galo, Rezultatas šiek tiek nuviliantis, tikėjomės pralaimėti mažiau, bet yra, kaip yra”, –  buvo atviras Panevėžio “Grifo” treneris Mindaugas Vėta

RK “Kauno Ąžuolas-KTU”: Arminas Stankūnas – 10, Martynas Stumbra – 7, Lukas Sutkus – 5, Darius Katinas, Vilius Juozaitis ir Mantas Sturonas – po 3, Karolis Jankauskas ir Kristupas Kručas – po 2.

Panevėžio “KKSC-RSSG Grifas”: Egidijus Narakas – 5, Amandas Šarkanas, Eligijus Leveika ir Pavelas Zeifertas – po 3, Titas Vaidžiūnas, Eimantas Simonaitis ir Ignas Storukas – po 2, Martynas Giedraitis ir Mindaugas Barzdenis – po 1.

Artimiausios Lietuvos rankinio lygos rungtynės vyks jau šį šeštadienį – Šiaulių SC “Dubysa” priims HC “Vilniaus” iššūkį. Rungtynių pradžia 14 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS