Rankinio rinktinės vyriausiuoju treneriu tapo A. Juškėnas | KaunoDiena.lt

RANKINIO RINKTINĖS VYRIAUSIUOJU TRENERIU TAPO A. JUŠKĖNAS


Naujuoju Lietuvos nacionalinės vyrų rankinio rinktinės treneriu paskirtas 44-erių klaipėdietis Artūras Juškėnas. Su šiuo rankinio specialistu Lietuvos rankinio federacija (LRF) pasirašė ilgalaikę - iki 2020 metų - sutartį.

Pasak pranešimo, Lietuvos vyrų rinktinei nepatekus į finalinį 2015 metų pasaulio čempionato etapą, baigėsi rinktinės vyriausiojo trenerio Gintaro Savukyno sutartis su LRF.

Todėl Lietuvos rankinio trenerių asociacija paskelbė konkursą Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigoms užimti.

LRF nusprendė pasirinkti tokį rankinio specialistą, kuris dirba Lietuvoje ir puikiai žino esamą mūsų šalies rankinio situaciją. A. Juškėnas taip pat yra puikiai pažįstamas su rinktinės žaidėjais, kadangi iki tol dirbo Lietuvos rinktinėje G. Savukyno asistentu.

"Mano gyvenime tai naujas iššūkis. Neslėpsiu, teko pasvarstyti dėl šio gyvenimo posūkio, buvo įvairių minčių, tačiau ambicijos nugalėjo. Kai buvau jaunesnis, viena iš svajonių buvo tapti Lietuvos rankinio rinktinės vyr. treneriu. Kai man pasiūlė šias pareigas, teko pamąstyti, buvo ir abejonių. Tai sunkus ir daug laiko atimantis darbas", - pabrėžė A. Juškėnas.

Šis rankinio specialistas yra vienas penkiskart Lietuvos vyrų rankinio čempiono Klaipėdos "Dragūno" komandos įkūrėjų.

Praėjusį sezoną A. Juškėnui teko ragauti ir legionieriaus duonos - jis treniravo keturiolikakart Ukrainos čempionus Zaporožės ZTR rankininkus.

A.Juškėnui rinktinėje talkins treneris Egidijus Petkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS