Raudonasis garbės kilimas – olimpiečiams ir paralimpiečiams | KaunoDiena.lt

RAUDONASIS GARBĖS KILIMAS – OLIMPIEČIAMS IR PARALIMPIEČIAMS

  • 0

„Tęsiame gražią tradiciją – pagerbti kartu ir mūsų olimpinio, ir paralimpinio sporto atstovus. Šis bendradarbiavimas – pavyzdys, kad sportas yra stipri vienijanti jėga“, – sakė geriausius šalies atletus ir jų trenerius sveikindama Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Įkvepia stiprybės

Prestižinių Lietuvos sporto apdovanojimų šventę LTOK rengia nuo 1994-ųjų ir jau antrus metus iš eilės – drauge su Lietuvos paralimpiniu komitetu (LPAK) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Paralimpiečiai ir olimpiečiai drauge įkvepia Lietuvos žmones siekti daugiau, svajoti drąsiau, nepaisyti dirbtinių stereotipų.

„Žmonės, turintys negalią, – neatsiejama ir svarbi visuomenės dalis, talentinga, darbšti ir laiminti. Paralimpiečiai rikiuojasi greta olimpiečių ir visi drauge įkvepia Lietuvos žmones siekti daugiau, svajoti drąsiau, nepaisyti dirbtinių stereotipų“, – kalbėjo LPAK prezidentas, paralimpinis čempionas Mindaugas Bilius.

Pagerbė: „Už viso gyvenimo nuopelnus“ apdovanotą šiuolaikinės penkiakovės specialistą J. Moskvičiovą (antras iš kairės) pasveikino olimpiečiai J. Kinderis, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir A. Zadneprovskis. / Vytauto Dranginio / LTOK nuotr.

„Sportinės pergalės neatsiranda iš niekur – už jų visada stovi atleto valia, atsidavimas, ilgos valandos kantraus darbo ir, žinoma, treneris. Dėkojame visiems sportininkams – po jūsų pergalių jaučiamės dideli ir stiprūs“, – teigė ŠMSM vadovė Jurgita Šiugždinienė.

M. Aleknos proveržis

Tarp olimpiečių Metų sportininkais išrinkti plaukikė Rūta Meilutytė ir lengvaatletis Mykolas Alekna.

R. Meilutytei šis titulas – jau penktas per karjerą, disko metikui M. Aleknai – pirmasis.

„Sportas – didelė mano gyvenimo dalis, labai džiaugiuosi, man pasisekė, kad turiu gerą komandą aplink save. Visi kartu esame didelė jėga, o šiemet įvyko tos jėgos proveržis“, – sakė Europos čempionas ir pasaulio vicečempionas M. Alekna.

 

Lietuvos sporto apdovanojimų ceremonija

I. Gelūno ir Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Metų sportininko nominantų gretose taip pat buvo boksininkė Ana Starovoitova, plaukikė Kotryna Teterevkova, buriuotoja Viktorija Andrulytė, lengvaatletis Andrius Gudžius, imtynininkas Mantas Knystautas ir gimnastas Robertas Tvorogalas.

Metų treneriu pripažintas M. Alekną išugdęs Mantas Jusis, Metų komanda – pasaulio vicečempionai baidarininkai Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas.

Atkakliai – tikslo link

Paralimpinio sporto laureatus išrinko LPAK vykdomasis komitetas.

Metų sportininkais tapo šaulė Raimeda Bučinskytė ir plaukikas Edgaras Matakas.

„Būti drąsiam nereiškia nieko nebijoti, būti drąsiam – tai su baime eiti ir daryti tai, ko sieki“, – svarstė R. Bučinskytė.

Titulas: paralimpiečių Metų sportininkė – šaulė R. Bučinskytė. /Manto Gudzinevičiaus / LTOK nuotr.

LPAK rinkimuose E. Matakas triumfavo antrus metus iš eilės. Šiemet kaunietis pasaulio žmonių su negalia plaukimo čempionate iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

Metų treneriu pripažintas žinomas dziudo specialistas Algis Mečkovskis, parengęs paralimpinį ir Europos čempionato prizininką Osvaldą Bareikį. Metų komanda – Lietuvos vyrų vežimėlių krepšinio rinktinė, šiemet iškovojusi Europos čempionato B diviziono bronzos medalius.

Komanda: Lietuvos vyrų vežimėlių krepšinio rinktinė – Europos čempionato B diviziono prizininkė./ Vytauto Dranginio / LTOK nuotr.


2022-ųjų laureatai

Olimpinis sportas: Metų sportininkai – Rūta Meilutytė (plaukimas) ir Mykolas Alekna (lengvoji atletika), Metų treneris – Mantas Jusis (lengvoji atletika), Metų komanda – Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas (baidarių irklavimas), Metų proveržis – Gabrielė Stonkutė (boksas).

Paralimpinis sportas: Metų sportininkai – Raimeda Bučinskytė (šaudymas) ir Edgaras Matakas (plaukimas), Metų treneris – Algis Mečkovskis (dziudo), Metų komanda – Lietuvos vyrų vežimėlių krepšinio rinktinė, Metų proveržis – Gabrielė Čepavičiūtė (plaukimas).

Apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus“: Jurijus Moskvičiovas (šiuolaikinė penkiakovė).

GALERIJA

  • Raudonasis garbės kilimas – olimpiečiams ir paralimpiečiams
  • Raudonasis garbės kilimas – olimpiečiams ir paralimpiečiams
  • Raudonasis garbės kilimas – olimpiečiams ir paralimpiečiams
  • Raudonasis garbės kilimas – olimpiečiams ir paralimpiečiams
V. Dranginio, M. Gudzinevičiaus, / LTOK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS