„Rudens taurės“ trofėjais džiaugėsi ne vien lietuviai | KaunoDiena.lt

„RUDENS TAURĖS“ TROFĖJAIS DŽIAUGĖSI NE VIEN LIETUVIAI

„Matėme daug gabaus jaunimo. Tai, žvelgiant į mūsų šalies sportinių šokių ateitį, nuteikia itin optimistiškai“, – sakė tradicinių tarptautinių varžybų „Rudens taurė“ organizatoriai Liudmila ir Vytautas Bankauskai.

Siekė WDSF taškų

Kauno klubo „Žiburys“ vadovų ir trenerių, tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėjų L. ir V.Bankauskų iniciatyva „Rudens taurė“ surengta jau 28-ą kartą. Garliavos sporto centre šoko poros iš Lietuvos, Italijos, Nyderlandų, Estijos, Lenkijos, Ispanijos, Danijos.

Pagrindinis akcentas – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių standartinių (ST) ir Lotynų Amerikos (LA) šokių reitingo varžybos. Mūsiškiai iškovojo visų spalvų medalius, kai kurie duetai pelnė po du trofėjus.

Pergales šventė Justas Gedgaudas ir Viktorija Petrenko (Kauno „Sūkurys“, suaugusiųjų grupė, ST), Raigardas Gedvilas ir Patricija Vičiūtė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“, jaunimas, ST), Lukas Jasinevičius ir Meida Kybartaitė (Vilniaus „Šokio technikos akademija“, jauniai, LA).

Lietuvos šokėjai iškovojo visų spalvų WDSF pasaulio reitingo varžybų medalius.

Triumfavo ir svečiai

Antras vietas užėmė Domas Jakubauskas ir Gabija Damašiūtė (Kauno „Danza M“, suaugusieji, ST), Pijus Palskys ir Ugnė Makarskaitė (Panevėžio „Rumba“ / Kauno „Sūkurys“, jaunimas, ST), Aleksandras Katalovas ir Ieva Matulevičiūtė (Kauno „Duetas“ / Kauno „Žiburys“, jaunimas iki 21 metų, LA), Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė (Vilniaus „Judesys“, jaunimas, LA), Nedas Lenkaitis ir Izabelė Žymančiūtė (Kauno „Kaspinas“, jauniai, ST).

Treti buvo P.Palskys ir U.Makarskaitė (suaugusieji, ST), J.Gedgaudas ir V.Petrenko (jaunimas iki 21 metų, LA), Gustas Beinoras ir Vėja Beniušytė (Šiaulių „Šypsena“, jauniai, LA).

Tarp nugalėtojų – italai Christianas De Velli ir Eva Menichini (jaunimas iki 21 metų, LA), Ispanijai atstovavę Adria Hernandezas ir Emilija Ulčinaitė (jaunimas, LA), estai Emilis Korotinas ir Eleonora Kerde (jauniai, ST).

Varžėsi pradedantieji

Pradedančiųjų šokėjų (gim. 2015 m. ir jaunesnių) grupėse dalyvavo poros ir iš didžiausių Lietuvos miestų, ir iš Šilutės, Mažeikių, Tauragės, Prienų, Gargždų, Elektrėnų, kitų šalies regionų.

„Pirmą kartą surengėme jaunimo iki 21 metų grupės varžybas. Šįkart itin konkurencinga buvo jaunių 2-oji grupė. Mūsiškių meistriškumas gerokai ūgtelėjęs. Akivaizdu, kad dauguma per pandemijos karantiną neleido veltui laiko – gerai padirbėjo treniruodamiesi“, – svarstė V.Bankauskas.

GALERIJA

  • Tradicija: „Rudens taurės“ varžybos surengtos 28-ą kartą.
  • Tradicija: „Rudens taurės“ varžybos surengtos 28-ą kartą.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS