Rungtynių maratoną Estijoje „Amber-Arlanga“ išgyveno be pergalių | KaunoDiena.lt

RUNGTYNIŲ MARATONĄ ESTIJOJE „AMBER-ARLANGA“ IŠGYVENO BE PERGALIŲ

  • 0

Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkai turėjo neeilinį išbandymą. Vydamiesi varžybų grafiką, Lietuvos klubo tinklininkai per tris dienas Estijoje sužaidė net trejas rungtynes.

Deja, pergalių per šį maratoną Baltijos lygos debiutantams nepavyko iškovoti. Verta pažymėti, kad Gargždų ekipai teko žaisti su stipriausiomis Estijos ekipomis ir lygos favoritėmis.

Penktadienį „Amber-Arlanga“ 0-3 (19:25, 17:25, 15:25) nusileido „Parnu VK“ ekipai. Svečiams 7 taškus pelnė Robertas Juchnevičius, 6 – Daumantas Katinas. Šeštadienį vykusioje akistatoje 0-3 (20:25, 20:25, 15:25) patirtas pralaimėjimas prieš Talino „TalTech“ komandą. Šiame mače R. Juchnevičius pelnė 10 taškų, 7 pridėjo Audrius Knašas.

Sekmadienį „Amber-Arlanga“ 0-3 (18:25, 26:28, 23:25) neatsilaikė prieš Talino „Selver“ komandą. Šįkart rezultatyviausiai žaidė neseniai iš Prancūzijos grįžęs A. Knašas (16 tšk.) ir R. Juchnevičius (15 tšk.).

Sudėtinga situacija Lietuvoje ir visoje Europoje komplikuoja Gargždų komandos sezoną, nes rungtynių skaičius yra labai mažas, dalį laiko reikėjo skirti izoliacijoje. Estijos klubai sportuoja kur kas ilgiau, o ir jų rungtynių skaičius gerokai didesnis, nes jie galėjo žaisti tarpusavyje.

„Manau, kad Estijoje labiausiai mums pritrūko žaidybinės praktikos. Kiekvienose rungtynėse kol „apšylame kojas“, varžovai jau turi nemažą pranašumą ir neleidžia mums pasivyti. Kad ir kokie tie rezultatai, mūsų komandai tai yra pirmas sezonas Baltijos lygoje, todėl kiekvienos rungtynės mus moko. Estai šį savaitgalį mokė, kaip kovoti dėl kiekvieno taško, ieškoti ir ugdyti pasitikėjimą savimi, – kalbėjo A. Knašas. – Man asmeniškai po kiekvieno pralaimėjimo iškart kyla noras grįžti į treniruočių salę ir atidirbti kiek įmanoma daugiau“.

A. Knašas praėjusį rudenį pradėjo legionieriaus karjerą ir išvyko į Prancūziją. Visgi žemesnėse lygose dėl COVID-19 pandemijos čempionatai yra sustabdyti, todėl tinklininkas nusprendė grįžti į „Amber-Arlangos“ komandą, kuriai atstovavo ir anksčiau.

„Grįžus kamavo dvipusiai jausmai – norėjosi atgal į Prancūziją, nes žaisti užsienyje yra mano svajonės dalis. Labai norėjau ten tapti lyderiu, laimėti kiek įmanoma daugiau rungtynių ir tobulėti. Iš kitos pusės, ten viskas buvo labai neaišku dėl COVID-19 pandemijos. Grįžimo datos vis nusikėlinėjo, kol pasiekiau tam tikrą ribą, kai tiesiog nebegalėjau laukti. O „Amber-Arlanga“ yra mano širdies komanda, su ja tapau Lietuvos čempionu, praėjome daug sunkumų, todėl visi senieji komandos draugai išliko artimi. Dėl to į kolektyvą įsilieti tikrai nebuvo sunku, bet po labai ilgos pertraukos žaisti prieš stipriausias estų komandas buvo reikalų“, – šypsojosi A. Knašas.

Pirmoje lygoje – kauniečių pergalė

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio Pirmos lygos rungtynėse Kauno „RIO-Startas-2“ namuose 3-0 (25:23, 25:13, 25:18) nugalėjo Panevėžio sporto centro ekipą.

Nugalėtojams 11 taškų pelnė Zigfridas Suchodolskis, po 10 – Valentinas Lekavičius ir Džiugas Jankevičius. Panevėžio komandoje po 8 taškus surinko Matas Navarskas ir Oskaras Rotomskis.

Po pergalingų rungtynių Kauno „RIO-Starto-2“ treneris Gilbertas Kerpė pasidalino mintimis apie rungtynes: „Šįkart darėme mažiau klaidų, nei praeitose rungtynėse. Smagu, kad žaidėjai supranta savo vertę, po truputį pradeda jausti, kad jie gali laimėti, kad jie tikrai nėra silpni ir tai parodo laimėtos rungtynės prieš LTF Didžiosios taurės finalo ketverto komandą, nepaisant to, kad esame patyrę tuos pralaimėjimus. Vyrai po truputį jaučia, kad jie gali laimėti, žaidžia vis geriau, žaidėjai po truputį atsistoja į savo pozicijas, kuriose ir turėtų žaisti, nors pradžioje mes dar mėtėmės per pirmas trejas rungtynes, kas ganėtinai jiems irgi buvo sunku. Žaidėjai kelia gerus tikslus prieš rungtynes ir po jų, ši vieta irgi labai džiugina. Na ir aišku, džiaugiuosi pergale“.

Tai buvo pirmoji Kauno ekipos pergalė per šešis susitikimus. Tuo tarpu panevėžiečiams tai buvo tik pirmasis susitikimas šiame Pirmos lygos sezone.

GALERIJA

  • Rungtynių maratoną Estijoje „Amber-Arlanga“ išgyveno be pergalių
  • Rungtynių maratoną Estijoje „Amber-Arlanga“ išgyveno be pergalių
„Parnu VK“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS