Rusija: sutarta dėl WADA reikalaujamų laboratorinių duomenų perdavimo | KaunoDiena.lt

RUSIJA: SUTARTA DĖL WADA REIKALAUJAMŲ LABORATORINIŲ DUOMENŲ PERDAVIMO

  • 2

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad jau sutarta, kaip svarbūs duomenys apie rusų atletų vartotus preparatus bus perduoti Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA).

WADA specialistai trečiadienį jau trečią kartą atvyks į Maskvą šių duomenų.

Maskvos antidopingo laboratorijos duomenys gali padėti WADA pareikšti kaltinimus dėl dopingo vartojimo virtinei rusų sportininkų.

Šie duomenys turėjo būti perduoti iki gruodžio 31-osios, tačiau Rusija to nepadarė, todėl WADA gali imtis sankcijų prieš jos  antidopingo agentūrą.

„Duomenys buvo parengti perduoti dar praėjusį kartą (per ankstesnį WADA specialistų vizitą). Iškilo tam tikrų darbinių nesutarimų dėl to, kokiose laikmenose tai perduodama, kaip ir t. t.“, – sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams.

„Sakyčiau, tai klausimai ne dėl esmės, bet dėl logistikos, turint galvoje, kad pas mus atliekami atitinkami tyrimo veiksmai“, – kalbėjo jis.

„Kiek mums žinoma, sporto žinybos palaiko intensyvius kontaktus, ir dabar su WADA atstovais jau sutarta, kaip toliau bus dirbama“, – pridūrė D. Peskovas.

WADA, nepaisydama daugelio Vakarų šalių atletų ir įtakingų kovos su dopingų pareigūnų protestų, rugsėjį atšaukė Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) suspendavimą – su sąlyga, kad šalis iki gruodžio 31 dienos perduos minėtus duomenis.

Praėjusį mėnesį į Rusiją atvykusiai grupei WADA specialistų teko grįžti tuščiomis. Tąsyk Rusijos pareigūnai pareiškė, kad WADA ekspertų įranga nėra sertifikuota pagal Rusijos įstatymų numatytus kriterijus.

Praėjus nustatytam galutiniam terminui WADA nurodė, kad Rusija dar turi laiko iki sausio 14–15 vyksiančio Atitikties komiteto posėdžio, kuriame bus sprendžiama dėl RUSADA.

Rusija taip pat privalo iki birželio 30 dienos užtikrinti prieigą prie saugomų laboratorinių mėginių, kad juos būtų galima ištirti.

Gairės: WADA, dopingas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to Anonimas

vatniko komentara.... nieko naujo iš durnyno trolyno pusės.

Anonimas

Po lašą amoniako į tuos mėginius- ir niekas nieko niekada nesužinos...visi bus švarutėliai gražutėliai. Kaip angliški ar amerikoniški.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS