S. Coe: 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse neutralūs lengvaatlečiai nesivaržys | KaunoDiena.lt

S. COE: 2024 METŲ PARYŽIAUS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE NEUTRALŪS LENGVAATLEČIAI NESIVARŽYS

  • 5

Pasaulio lengvosios atletikos prezidentas Sebastianas Coe (Sebastianas Kou) penktadienį pareiškė, kad 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyksiančiose lengvosios atletikos varžybose kaip neutralūs sportininkai nedalyvaus nei rusai, nei baltarusiai.

„Paryžiuje galbūt galėsite išvysti neutralių sportininkų iš Rusijos ir Baltarusijos, tačiau tik ne lengvosios atletikos srityje“, – spaudos konferencijoje sakė S. Coe.

„Pozicija, kurios laikėsi ir laikosi mūsų sportas, nesikeičia“, – teigė jis.

„Tai jau nusistovėjusi pozicija. Tokią poziciją priėmė (Pasaulio lengvosios atletikos) taryba, jai pritarė vykdomoji valdyba ir du kartus pasauliniu mastu beveik vienbalsiai pritarė lengvosios atletikos šeima“, – pridūrė jis.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) leido Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis su neutralia vėliava, išskyrus komandines varžybas, jei jie aktyviai neremia karo Ukrainoje.

Tačiau S. Coe teigė, kad TOK sprendimas rodo, kad tarptautinės federacijos turi pirmenybę pačios priimti sprendimus.

„Tai piramidė“, – sakė jis.

„Pirmenybė dėl sportininkų tinkamumo ir atrankos priklauso tarptautinėms federacijoms“, – tęsė jis.

„Turime fiksuotą poziciją. Ši pozicija nepasikeitė“, – teigė S. Coe.

„Manau, kad tarptautinės federacijos turi priimti sprendimus, kurie, jų nuomone, geriausiai atitinka jų sporto šakos interesus. Būtent tai ir padarė mūsų taryba“, – tvirtino pasaulio lengvosios atletikos prezidentas.

„Mūsų sprendimas yra priimtas. Mes nusprendėme, kad neutralių sportininkų nebus“, – konstatavo vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

visos ku rvos

nekenčia rusų. Visos ku rvos gulasi po jankiu, ką tik 1000 irakiečių nužudžiusiu.

Anonimas

DAUGUMA PASAULIO SPORTO FUNKCIJONĖRIŲ SUPRANTA KAD UKRAINA KARA JAU PRALAIMĖJO JEI USA KONGRESAS NESKIRS MILIJARDŲ VISKAS.

Lauk

Teroristus iš sporto . Sveikas protas vistiek nugalės . Dauguma federacijų užkištos kacapū pinigais , ir klūpi ant kelių , nes turi atidirbt , atsukę rusui šikną . Ypač šveicarū begalviai . Tai netruks ilgai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS