S. Krupeckaitė Europos žaidynėse kovos dėl dar vieno medalio | KaunoDiena.lt

S. KRUPECKAITĖ EUROPOS ŽAIDYNĖSE KOVOS DĖL DAR VIENO MEDALIO

  • 1

Europos žaidynių čempionė ir vicečempionė Simona Krupeckaitė tęsia žygį dar vieno medalio link. Ji pateko į sprinto rungties ketvirtfinalį.

Moterų sprinto ketvirfinalis vyks sekmadienį, paskutinę žaidynių Minske dieną. Lietuvės laukia dvikova su tituluota ruse Darja Šmeliova.

Sprinto rungtyje startavo dvi Lietuvos dviratininkės – čia varžėsi ir kartu su S.Krupeckaite komandų sprinto sidabrą iškovojusi Miglė Marozaitė. Tačiau jai nepavyko patekti tarp aštuonių stipriausiųjų.

Kvalifikacijoje – 200 m lenktynėse iš eigos – 23-ejų M.Marozaitė (11,022 sek.) buvo septinta, 36 metų S.Krupeckaitė – aštunta (11,050 sek.).

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape M.Marozaitė pranoko airę Robyn Stewart, šešioliktfinalyje – Europos čempionę prancūzę Sandie Clair. S.Krupeckaitė įveikė patyrusią ukrainietę Liubovę Basovą ir Ro de Žaneiro olimpiados medalininkę britę Katy Marchant.

Aštuntfinalyje S.Krupeckaitė nugalėjo ukrainietę Oleną Starikovą.

„Tikiuosi, kad pavyks atsigauti iki rytojaus, nors nuovargis labai jaučiasi. Paskutinis važiavimas buvo katastrofa, labai daug klaidų padariau. Priešpaskutiniame irgi. Nes prie nuovargio dar ir jaudulys prisideda. Žinoma, gerai, kad nereikėjo važiuoti paguodos važiavimų. Bet nelabai jau yra iš ko tas jėgas taupyti. Raumenys žiauriai pavargę“, – prisipažino geriausia Lietuvos trekininkė.

S.Krupeckaitė atskleidė, jog prieš kiekvieną dvikovą išanalizuoja varžovės važiavimo stilių: „Aišku, reikia mokytis neturėti plano. Nes jei jį sugriauna, gali sutrikti. Bet žinoti konkurento savybės privalu.“

M.Marozaitė aštuntfinalyje pralaimėjo olandei Laurine van Riessen. Ši sportininkė yra dalyvavusi ir žiemos, ir vasaros olimpinėse žaidynėse. 2010 m. Vankuveryje olandė iškovojo bronzos medalį greitojo čiuožimo 1000 m distancijoje. Ji startavo ir 2016 m. Rio de Žaneiro vasaros olimpiadoje.

Aštuntfinalio paguodos važiavime lietuvės laukė kova su dviem varžovėmis – ispane Tania Calvo ir kartą įveikta S.Clair. Greičiausiai finišavo prancūzė, iškovojusi vienintelį šiam važiavimui skirtą kelialapį į ketvirtfinalį.

„Nepasisekė greitai įveikti 200 m pirmame etape – norėjau važiuoti greičiau nei per 11 sek. Truputį nuliūdino, nes užėmusi žemesnę vietą gauni stipresnes varžoves. Prieš aštuntfinalio paguodą treneris man sakė nevažiuoti iš trečios pozicijos. Bet burtai lėmė trečiąją, tai teko iš jos pradėti. Tačiau galimybių laimėti buvo. Trūko visai nedaug“, – pasirodymą sprinte apibendrino M.Marozaitė.

Paskutinę žaidynių dieną ji dar startuos 500 m lenktynėse. Prieš metus M.Marozaitė tapo šios rungties Europos jaunimo (iki 23 m.) vicečempione.

Moterų daugiakovės, dar vadinamos omniumu, varžybose Olivija Baleišytė užėmė 11-ąją vietą tarp 17 dalyvių. Skrečo lenktynėse ji buvo aštunta, tempo – 14-ta, atkrintamosiose – 10-ta, o paskutinėje rungtyje, lenktynėse dėl taškų – 15-ta.

Čempione tapo visas rungtis laimėjusi olandė Kirsten Wild – 150 taškų. Sidabrą iškovojo rusė Jevgenija Augustinas (123), bronzą – italė Elisa Balsamo (120).

„Sunku pasakyti, ko pritrūko. Gal sveikatos. Dabar yra pereinamasis laikotarpis, keičiasi treneriai. Prieš pusantro mėnesio Olivija perėjo į mano grupę. Dar derinamės. Aš dar ne visai žinau, kokia ji, o ji manęs nepažįsta“, – paaiškino neseniai O.Baleišytės treneriu tapęs D.Leopoldas, šią dviratininkę jis treniruoja su Olivijos mama Solveiga Baleišyte.

Šeštadienį Minsko treke startavo dar vienas Lietuvos dviratininkas – Vasilijus Lendelis ketvirtfinalyje 0:2 pralaimėjo daugkartiniam pasaulio čempionui, šiose žaidynėse vieną auksą jau laimėjusiam olandui Harrie Lavreysenui. Sprinte jam atiteko sidabras.

Paskutinę Europos žaidynių dieną vyrų keirino lenktynėse dar dalyvaus Svajūnas Jonauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne treneris

S. Kupreckaite, kad atsigautum isok i salto vandens backa, nes taip dare JAV sprinterininkai (begimo) po kiekvieno starto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS