S. Ritter – apie sportą karantino sąlygomis, kulinarinius įgūdžius ir buitinę veiklą | KaunoDiena.lt

S. RITTER – APIE SPORTĄ KARANTINO SĄLYGOMIS, KULINARINIUS ĮGŪDŽIUS IR BUITINĘ VEIKLĄ

  • 0

„Iš pradžių viskas atrodė kiek neįprastai, kadangi sportuoti namuose buvo keista, – prisipažino Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionas irkluotojas Saulius Ritter, prabilęs apie karantiną. – Juk namų aplinka dažniausiai siejasi su poilsiu“.

Improvizuotą sporto salę olimpietis įsirengė savo namo garaže.

„Į garažą anksčiau tekdavo keliauti konservų pasiimti arba rūbus į skalbyklę nunešti, – juokavo S. Ritter. – O dabar jau atsikėlęs žinau, kad sportuoti eisiu į garažą, niekur nereikės važiuoti. Per tris savaites pripratau – automobilio garaže jau nėra“.

Irkluotojas prisipažino, kad neįprastos sąlygos ir situacija pasaulyje kėlė nemažai klausimų. „Manau, kad tikrai nesu vienintelis, kurio optimizmo kreivė krito dėl atšauktų varžybų, – kalbėjo S. Ritter. – Tačiau greitai suvokiau, kad treniruočių procesą ir pobūdį reikės keisti“.

Sportininkas planavo geriausios sportinės būti liepos mėnesį – per Tokijo olimpines žaidynes.

„Šiuo metu treniruotės turėjo trumpėti, bet intensyvėti, tačiau dabar, kai olimpinės žaidynės yra nukeltos, buvo nuspręsta treniruočių intensyvumo nedidinti. Su treneriu nusprendėme, kad reikia išlaikyti pastovumą, – pasakojo S. Ritter. – O sunkesnių dienų treniruočių atžvilgiu būna visada. Ir dabar būna, kad sunku atsikelti, sunku prisiversti, nes skauda visą kūną, bet turime sudarytą programą, kurios privalome laikytis“.

Paklaustas, ar pavyko pasiekti naujų asmeninių rekordų darbuojantis su „Concept 2“ treniruokliu, S. Ritter atsiduso. „Esu kiek nusivylęs, bet savo asmeninių rekordų pagerinti dar nepavyko, – nusijuokė irkluotojas. – Vienintelis rekordas tokiomis sąlygomis – neišėjimo iš namų“.

Karantino sąlygos, atrodo, diktavo, kad dabar yra pats geriausias laikas skirti darbams namuose, kurių anksčiau sportininkas nespėdavo.

„Planavau, kad daugiau laiko bus skiriama sau, neįgyvendintiems namų tvarkymo projektams, bet tas laikas tirpsta nepastebimai, kartais jis tiesiog pranyksta, – nusijuokė S. Ritter. – Ir tie buitiniai darbai niekaip nesibaigia – tai, žiūrėk, pakalu kažką, padažau ir baigiasi diena. Kitiems gal atrodo, kad mes turime laiko ant sofos pasėdėti. O tiesa yra tame, kad tam laiko aš tikrai neturiu. Jeigu kas paklaustų, ar pasiekiau kokių nors buitinių rekordų, čia irgi neturėčiau kuo pasigirti. Šiek tiek bandžiau patobulinti savo kulinarinius įgūdžius, bet pasigirti kažkuo įspūdingu tikrai negaliu. Pasklaidžiau receptus ir supratau, kad man paprasčiau bus varškėčius kepti… Įvairiai jau pabandžiau, bet girtis čia, turbūt, nėra kuo“.

Prabilęs apie atšauktas varžybas – pasaulio taurės etapus bei Europos čempionatą – S. Ritter priminė, kad galutinis taškas dėl Europos čempionato dar nėra padėtas. Svarstoma, kad jis galėtų vykti rudenį, jei situacija pasaulyje pagerės.

„Galbūt, pasibaigus karantinui sulauksime ir savo valčių, kurios dabar yra strigusios Graikijoje ir Italijoje, kur stovyklavo rinktinės nariai. Galbūt, bus organizuojamos varžybos ir Lietuvoje, galbūt, vyks Europos čempionatas. Kol kas yra labai daug „galbūt“, tačiau visa rinktinė darbuojasi ir bus pasirengusi startams kada jie bebūtų“, – sakė S. Ritter.

Jis teigė, kad žinios apie atšaukiamus pasaulio taurės etapus sukėlė nedidelį šoką. „Tačiau tai mums parodė situacijos pasaulyje rimtumą, – kalbėjo irkluotojas. – Olimpinės žaidynės? Manau, kad jų nukėlimas buvo logiškas žingsnis, kadangi žmonių sveikata visada turi būti svarbiau už bet kokius renginius. Taip, daliai sportininkų, galbūt, liūdna, tačiau viskas yra teisinga kelialapių į žaidynes neturinčiųjų atžvilgiu – atrankos atšauktos, o kas būtų irklavę žaidynėse? Pusė dalyvių? Būtų keista ir tiesiog nesuvokiama. Manau, bet kokia kelialapių dalijimo alternatyva be varžybų būtų buvusi tiesiog nesąžininga sportininkų atžvilgiu“.

Iš irkluotojų kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes yra iškovojusios vyrų bei moterų porinės dvivietės įgulos bei vyrų vienvietė. Iš viso savo vietas 2021 metais įvyksiančiose žaidynėse yra užsitikrinę 23 LTeam komandos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS