Šalies plaukimo čempionate – A. Šidlausko triumfas ir U. Mažutaitytės rekordas | KaunoDiena.lt

ŠALIES PLAUKIMO ČEMPIONATE – A. ŠIDLAUSKO TRIUMFAS IR U. MAŽUTAITYTĖS REKORDAS

  • 0

Anykščių baseine „Bangenis“ prasidėjo tris dienas truksiantis atvirasis Lietuvos plaukimo čempionatas trumpajame (25 m) baseine, skirtas Lietuvos plaukimo 95-mečiui paminėti. Tai paskutinės šiais metais Lietuvos plaukimo federacijos organizuojamos varžybos, po kurių šalies plaukikai pradės pasiruošimą artėjantiems olimpiniams metams ir svarbiausiam 2020 metų sezono startui – Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Čempionate varžosi ir beveik visa Lietuvos plaukikų delegacija, sugrįžusi iš Glazge vykusio Europos čempionato – čia startuoja Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, Arijus Pavlidi ir Kotryna Teterevkova.

Varžybas praleis vieną iš intensyviausių sezonų per savo karjerą jau užbaigęs Danas Rapšys, neseniai atsiėmęs LTeam Metų sportininko apdovanojimą. Lietuvos čempionate neišvysime ir Simono Bilio, kuris penktadienį su „Energy Standard“ komanda pradeda finalinį inauguracinės Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) etapą Las Vegase (JAV).

Čempionate taip pat dalyvauja Giedrius Titenis, Ugnė Mažutaitytė, Agnė Šeleikaitė, Povilas Strazdas ir kiti Lietuvos plaukikai. Lietuviams konkurenciją palaikys ir keletas sportininkų iš kaimyninės Baltarusijos. Iš viso savo jėgas žada išmėginti daugiau nei 330 sportininkų iš 22 plaukimo klubų.

Ketvirtadienio vakarinėje Atvirojo Lietuvos čempionato sesijoje buvo išdalinti pirmieji medalių komplektai. Anykščių baseine taip pat sulaukta ir naujų Lietuvos rekordų. Šalies vicečempionu 100 m plaukimo krūtine rungtyje tapęs 16-metis Aleksas Savickas (Panevėžio „Žemyna“) pasiekė naują Lietuvos vaikinų iki 17 m. rekordą. Nuo šiol jis – 1 min. 00,26 sek. Ankstesnis rekordas nuo pat 2004 metų priklausė Aurimui Valaičiui (1.01,37). Auksas ir čempiono titulas šioje rungtyje atiteko Andriui Šidlauskui (58,29), o bronza –Giedriui Titeniui (1.00,86).

Dar labiau visus pradžiugino Ugnė Mažutaitytė. 100 m nugara rungties finale ji distanciją įveikė pirma per 59,73 sek. ir užfiksavo naują šalies moterų rekordą. Lietuvos čempionė sau priklausiusį ankstesnį rekordą pagerino 0,03 sek. Sidabrą iškovojo Lija Radžiūnaitė (1.03,08), o bronzą pelnė Paulina Pekūnaitė (1.03,46).

Andrius Šidlauskas, auksą laimėjęs vyrų 100 m krūtine rungtyje, dar vieną auksinį apdovanojimą pridėjo vyrų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu finale. Nugalėtojo laikas – 2 min. 00,95 sek. Dvigubu pasiekimu šioje rungtyje džiaugėsi Daniil Pancerevas, prieš tai nugalėjęs vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale. Čia jis ne tik pasidabino sidabru, bet ir pagerino anksčiau Danui Rapšiui priklausiusį šalies vaikinų iki 17 m. rekordą– nuo šiol jis 2 min. 01,65 sek. Bronza šioje rungtyje atiteko Eimantui Miliui (2.02,72).

Net du čempionato medalius iškovojo jaunoji Smiltė Plytnykaitė. Moterų 100 m krūtine A finale nusileidusi tik Kotrynai Teterevkovai (1.06,42) ir Agnei Šeleikaitei (1.09,99), Smiltė tapo čempione 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje, kurioje distanciją įveikė per 2 min. 26,67 sek. ir pasiekė naują asmeninį rekordą. Sidabras atiteko Gabrielei Burokaitei (2.28,12), o bronza Kamilei Kučaitei (2.28,33).

Pirmąją čempionato dieną vieną aukso (50 m peteliške) ir vieną bronzos (1500 m l. stiliumi) apdovanojimą taip pat iškovojo Deividas Margevičius, o du sidabro medalius pelnė Povilas Strazdas (200 m ir 1500 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS