Sezono rekordą pasiekę biatlonininkai atrankoje į Pekino olimpines žaidynes žengia 16-ti | KaunoDiena.lt

SEZONO REKORDĄ PASIEKĘ BIATLONININKAI ATRANKOJE Į PEKINO OLIMPINES ŽAIDYNES ŽENGIA 16-TI

  • 0

Oberhofe (Vokietija) vykstantis penktasis pasaulio biatlono taurės etapas Lietuvai baigėsi. Vyrų estafetės 4x7,5 km varžybose lietuviai pasiekė sezono rekordą, finišavę 17-ti tarp 24 komandų.

Televizijos ekranuose mūsiškiai figūravo daugiau nei pusę lenktynių. Karolis Dombrovskis estafetę perdavė būdamas 13-as, o Vytautas Strolia šią poziciją išlaikė – po dviejų etapų už Lietuvos ekipos rikiavosi dėl aukščiausių pozicijų įprastai kovojantys rusai, austrai ir čekai.

Trečiame etape Tomas Kaukėnas šaudydamas gulint be papildomų šovinių užvertė visus taikinius bei kilstelėjo komandą į 11 poziciją. Vis dėlto antrasis jo šaudymo ruožas buvo nesėkmingas – sportininkas „uždirbo“ vieną baudos ratą bei etapą baigė 15-as.

Tuo tarpu tik šį sezoną pasaulio taurės varžybose debiutavęs Maksimas Fominas paskutiniame etape į priekį praleido pajėgius Austrijos ir Baltarusijos biatlonininkus. Lietuvos komanda iš viso suko vieną baudos ratą ir panaudojo 10 papildomų šovinių bei nugalėjusiems prancūzams nusileido 5 min. 36,3 sek.

„Šiandien varžybos buvo įdomios visiems. Nuolat buvo kontaktas, varžovai šalia. Kiekvienas pridarėme mažų klaidelių, pavyzdžiui, aš šaudydamas gulint lygioje vietoje praradau vos ne pusę minutės. Kiekvienas turėjome tokių klaidelių, bet 17 vieta geriau nei kokia 23-ia. Galime pasidžiaugti, kad geriau nei buvo prieš tai“, – sakė komandos lyderis V.Strolia.

Trečiadienį vykusiose sprinto varžybose biatlonininkas buvo 27-as, pelnė dar 14 įskaitinių taškų bei tik per plauką neiškovojo teisės dalyvauti sekmadienį vyksiančioje bendro starto rungtyje – lietuviui pritrūko 4 pozicijų.

„Kažkiek prie tų rezultatų pripratau, norisi būti ir aukščiau. Nėra kažkas vau tas bendras startas, matyt dar nesu nusipelnęs ten pakliūti. Kai būsiu nusipelnęs, tada ir pakliūsiu. Tų startų nemažai, laukia Europos čempionatas, pasaulio čempionatas“, – nenusivylė V.Strolia, bendroje įskaitoje užimantis 39 vietą.

Šios estafetės varžybos tapo pirmosiomis, kuriose pasaulio taurės varžybose dalyvavo M.Fominas – iki šiol už komandą tokio rango varžybose jam neteko startuoti.

„Jaudulio nebuvo, nes pirmą kartą dalyvavau, net nežinojau, ką galvoti, ar reikia bijoti, ar ne. Džiaugiuosi galimybe, bet iš tikrųjų nesu patenkintas savimi, nes ne iki galo atidirbau šaudyme stovint. Turiu problemą, kad nuolat stovint prašaunu du kartus. Pasirodymą vertinu aštuoniais iš dešimt“, – komentavo M.Fominas.

Beje, sportininkas dar vakar dalyvavo IBU taurės varžybose kitame Vokietijos mieste, Arberyje, ir tik po šio starto atvyko į Oberhofą.

„Miegojau nelabai gerai, jaučiuosi maždaug 80 procentų atsistatęs po kelionės ir vakarykščių varžybų. Ar buvo galimybė apžiūrėti trasą? Pravažiavau vieną ratuką, laiko daugiau nebuvo“, – šyptelėjo M.Fominas.

Varžybų nugalėtojais tapo prancūzai (Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabienas Claude ir Emilienas Jacquelinas), kurie 4,2 sek. aplenkė favoritais laikytus norvegus. Trečią vietą netikėtai iškovojo 1 min. 6,6 sek. atsilikę italai.

Baigėsi 6 iš 17 įskaitinių etapų, kuriuose galima rinkti taškus atrankoje į 2022 metų Pekino olimpines žaidynes. Lietuvos vyrų komanda turi 2246 taškus bei žengia 16 pozicijoje, kuri leistų į žaidynes deleguoti visą estafetės komandą.

Nei šeštadienį vyksiančiose moterų estafečių varžybose, nei sekmadienį bendro starto rungtyse Lietuvos atstovų nebus. Šeštasis pasaulio taurės etapas ketvirtadienį prasidės Antholce (Italija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS