„Šiauliams“ - trečia vieta LKF taurės varžybose | KaunoDiena.lt

"ŠIAULIAMS" - TREČIA VIETA LKF TAURĖS VARŽYBOSE

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybose trečią vietą po dramatiškos kovos ir papildomų penkių minučių iškovojo "Šiauliai".

Antano Sireikos auklėtiniai įveikė ambicingai ir pasiaukojančiai kovojusius Kauno "Aisčius" - 97:89 (27:16, 22:23, 11:28, 24:17, 13:5).

Nugalėtojams po 21 tašką pelnė Virginijus Praškevičius ir Gintaras Kadžiulis, 13 - Gintautas Vileita. "Aisčių" gretose išsiskyrė trys krepšininkai - Donatas Motiejūnas (24), naudingiausiu komandos žaidėju pripažintas Darius Gvezdauskas (22) ir Tomas Rinkevičius (18).

"Aisčiai" galėjo pergalę iškovoti dar per pagrindinį mačo laiką. Tačiau, likus trims sekundėms, veteranas Tomas Masiulis pataikė tik vieną baudos metimą iš trijų - 84:84.

Buvo paskelbtas pratęsimas. Jį vėl kiek sėkmingiau pradėjo "Aisčiai, tačiau po Gintaro Kadžiulio tritaškio "Šiauliai" nebesižvalgė atgal.

"Aisčiai" dėl nesėkmės gali kaltinti tik patys save. Dar ketvirto kėlinio viduryje jie turėjo 9 taškų pranašumą, tačiau jį sugebėjo išvaistyti vos per kelias minutes. Po to baudos metimų nepataikė T.Masiulis, o per pratęsimą pernelyg dažnai iniciatyvos imdavosi ir apie komandos draugus pamiršdavo "Aisčių" lyderis D.Motiejūnas.

Mintys po rungtynių

Darius Gvezdauskas ("Aisčių" gynėjas): "Mums vien patekimas į finalo ketvertą yra didelis pasiekimas. Žinoma, labai norėjome šiandien laimėti ir atidavėme daug jėgų, bet jų labiausiai pritrūko. Žaidėme aštuoniese, todėl pabaigoje nebebuvome tokie greiti ir tikslūs, kaip varžovai."

Darius Dikčius ("Aisčių" treneris): "Galime kalbėti, kad Tomas Masiulis mūsų neišgelbėjo, kai nepataikė kelių baudų, bet nepamirškim, kad Tomas prieš tai įmetė svarbų tritaškį. Toks yra sportas, fortūna kartais būna tavo, o kartais - varžovų pusėje. Kita vertus, mums jau stigo ir jėgų. Dėl to ir keli D.Motiejūno tritaškiai net nesiekė lanko."

Antanas Sireika ("Šiaulių" treneris): "Žaidžiame pernelyg inteligentišką krepšinį. Tarsi neblogai pataikome, atiduodame daug rezultatyvių perdavimų, bet baudų metame mažai, nebūnam agresyvūs gynyboje. Šiauliai - regbio miestas. Gal reikės kviesti regbininkus, kad treniruotėse pasimokytume žaisti agresyviau."

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS