Sidabrą parvežusios kaunietės: finalui nebeužteko jėgų | KaunoDiena.lt

SIDABRĄ PARVEŽUSIOS KAUNIETĖS: FINALUI NEBEUŽTEKO JĖGŲ

Kauno „Heksos-ASU“ ekipa skambiu akordu baigė tarptautinį sezoną. Kaunietės Estijoje vykusiame Baltijos moterų tinklinio lygos finalo aštuoneto turnyre pasiekė finalą ir pasipuošė sidabro medaliais. „Daugiau net nesvajojome“, - prisipažino ekipos trenerė Vida Makauskienė.

Baltijos moterų tinklinio lygos finalinio aštuoneto turnyrą kaunietės pradėjo ketvirtfinalio dvikova su Latvijos klubu „SK Babite“. Lietuvos klubas šventė pergalę 3:0 (25:23, 25:11, 25:15). Kitą dieną pusfinalyje „Heksos-ASU“ laukė pajėgi TTU komanda. Reguliariajame sezone kaunietės iškovojo 16 pergalių iš 22 galimų ir su 46 taškais užėmė 3-ią vietą. O Estijos klubas finišavo laipteliu aukščiau.

Vis dėlto viešnios po permainingos penkių setų kovos 3:2 (26:24, 25:16, 19:25, 18:25, 15:13) palaužė šeimininkes. Nugalėtojoms ukrainietė Julija Molodcova pelnė net 20 taškų. Viltė Makauskaitė pridūrė 15, Urtė Andriukaitytė 11, Karolina Uvarovaitė 10, Rūta Staniulytė 8, Oksana Rusnačenka 7, Rūta Mogenytė 3, Vaiva Mikalkėnaitė 1.

Finale V.Makauskienės auklėtinės, Baltijos lygoje pasiekusios 13 pergalių iš eilės, 0:3 (19:25, 12:25, 20:25) neprilygo čempionių titulą apgynusioms „VC Kohila“ (Estija) tinklininkėms. Svečių ekipai Viltė Makauskaitė pelnė 9 taškus, Urtė Andriukaitytė 8, Rūta Staniulytė 7, Karolina Uvarovaitė 7, Julija Molodcova 6, Liubov Makova 1, Oksana Rusnačenka 1.

Finalo aštuoneto varžybos nesėkmingai susiklostė kitai Lietuvos komandai, šalies čempionei Jonavos „Achema-KKSC“. Jonaviškės rungtynėse dėl 7-os vietos 0:3 (13:25, 9:25, 15:25) nepasipriešino Talino universiteto (Estija) ekipai, patyrė trečią nesėkmę iš eilės ir bendroje įskaitoje liko 8-os.

Su Jonavos klubu „Heksa-ASU“ tęs kovą dėl Lietuvos lygos medalių.

- Kaip vertinate pasiekimą Baltijos lygoje? - mūsų portalas pasiteiravo V.Makauskienės.

- Sezono pradžioje apie tai, kad pasieksime Baltijos lygos finalą net nesapnavome. Iš pradžių kėlėme uždavinį patekti į geriausių aštuonetą. Vėliau - į ketvertą, o galiausiai ir pusfinalyje sužaidėme labai neblogai. Tiesa, finale jau pritrūkome ir fizinių, ir emocinių jėgų.

- Ar čempionu tapęs Estijos klubas iš tiesu buvo kur kas pranašesnis?

- Estijos klubo biudžetas mūsų lenkia daug kartų. Visos žaidėjos – profesionalės, treniruojasi po dukart per dieną. Yra ir legionierių. Tad jų pergalė – pelnyta. Apskritai, Estijos tinklinis pastaraisiais metais yra aukšto lygio. Vien Baltijos lygoje rungtyniauja penkios komandos. Ir finalo turnyre netrūko žiūrovų, atmosfera buvo tikrai šauni, būgnai, triukšmas, palaikymas.

- Prieš finalo turnyrą baiminotės, jog teks rungtyniauti iškart po ilgos kelionės autobusu. Ar prieš varžybas pavyko bent kiek atsipūsti?

- Autobusu važiavome per naktį, tad jau atvykus prieš ketvirtfinalio varžybas pavyko kažkiek nusnausti viešbutyje. Pirmos rungtynės su „Babite“ klostėsi lengvai. Kur kas sunkiau buvo su TTU pusfinalyje. Tokiose rungtynėse dar nebuvo tekę dalyvauti. Kovėmės gal 2 val. 20 min. Išsikrovėme visomis prasmėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS