Skambi pergalė Rusijoje kaunietę artina prie olimpinių žaidynių | KaunoDiena.lt

SKAMBI PERGALĖ RUSIJOJE KAUNIETĘ ARTINA PRIE OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ

Kaunietė dziudo imtynininkė Sandra Jablonskytė iškovojo skambiausią sezono pergalę. 26-erių metų lietuvė sekmadienį pasaulinės „Grand Slam“ serijos turnyre pelnė bronzos medalį ir įspūdingai papildė savo taškų kraitį.

Svorio kategorijos (per 78 kg) varžybose Jekaterinburge S.Jablonskytė įveikė keletą priešininkių, o akistatoje dėl prizinės vietos technišku veiksmu palaužė brazilę Beatriz Souza. Pastaroji patenka į pajėgiausių sunkiasvorių dešimtuką. Tuo tarpu lietuvė pasauliniame reitinge taikėsi tik į antrąjį dešimtuką. Kauno dziudo klubo auklėtinė už laimėjimą Rusijoje gavo net 500 reitingo taškų, tad turėtų gerokai pakilti ir sportininkų klasifikacijoje.

„Žinoma, Sandros pergalė jai dar negarantuoja kelialapio į 2020-ųjų Tokijo olimpiadą, tačiau tai yra didelis žingsnis svajonės link. Ypač džiugu, kad jos nuoseklus ir kryptingas darbas treniruotėse bei mūsų visų pastangos subrandina tokius vaisius“, - mūsų portalui sakė Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Pasak jo, daugkartinei Lietuvos čempionei S.Jablonskytei buvo nelengva atsitiesti po ne itin gero pasirodymo prieš tai Tunise vykusiose „Grand Prix“ varžybose, todėl lietuvius dar labiau džiugina rinktinės lyderės sėkmė kur kas prestižiškesnėje „Grand Slam“ serijoje.

„Iki atrankos į olimpiadą pabaigos liko dar geri metai, bet šis laimėjimas mums leidžia tikėtis kelialapio, o galbūt ir ne vieno į Japoniją“, - vylėsi LDF vadovas.

Dėl vietos olimpinėse žaidynėse taip pat kovoja ir kiti Lietuvos rinktinės nariai. Tiesa, Jekaterinburge ir kita sunkiasvorė Santa Pakenytė, ir Karolis Bauža pasirodymą baigė po pirmųjų etapų.

Tarp visų olimpinių sporto šakų kelialapius į Tokiją kol kas yra užsitikrinę vos keli sportininkai iš mūsų šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

greta

koks geras prijomas

Kaimynas

Aš irgi bijau

Remis

Grazi merga, kabinciau bet bijau i liuli gauti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS