Skaudi avarija lietuvės nepalaužė: su Didžiosios Britanijos komanda tapo aukso medalio laimėtoja | KaunoDiena.lt

SKAUDI AVARIJA LIETUVĖS NEPALAUŽĖ: SU DIDŽIOSIOS BRITANIJOS KOMANDA TAPO AUKSO MEDALIO LAIMĖTOJA

Tokijo paralimpinių žaidynių irklavimo varžybose – Giedrės Rakauskaitės auksinė pergalė. Sportininkė pavienių mišrių keturviečių įgulų su vairininku lenktynėse kartu su Didžiosios Britanijos komanda iškovojo aukso medalį.

Mergina – buvusi Kauno rajono sporto mokyklos auklėtinė.

„Didžiuojamės Giedre, jos talentu, atkakliu tikslo siekimu ir linkime sėkmės ateities startuose!“ – tokie sveikinimai skirti sportininkei, kurios kelias į olimpines viršūnes prasidėjo būtent Kauno rajone.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad 2005 metų rudenį G. Rakauskaitę, sveiką, energingą, linksmą ir noru dirbti pasižyminčią mergaitę, pastebėjo Kauno rajono sporto mokyklos irklavimo treneris Antanas Lavickas.

Giedrė Rakauskaitė (antra iš kairės) / Scanpix nuotr.

Tačiau 2006-ųjų spalį įvykusi automobilio avarija aukštyn kojomis apvertė Giedrės gyvenimą. Nepaisant to, po nelaimingo įvykio atsigavusi, ji toliau treniravosi, dalyvavo įvairaus rango varžybose tiek žiemą, tiek vasarą. Ir netgi tapo daugkartine Lietuvos irklavimo čempione tarp sveikų sportininkų.

Septynerius metus ji buvo Kauno sporto mokyklos auklėtinė. Baigusi mokyklą, Giedrė studijavo Lietuvos sporto universitete ir po dvejų metų, pagal mokslų mainų programą, išvyko į Angliją. Čia baigė studijas, o 2017 ir 2019 metais G. Rakauskaitė tapo ir pasaulio čempione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS