Skruostikaulio traumą patyrė žaisdamas futbolą | KaunoDiena.lt

SKRUOSTIKAULIO TRAUMĄ PATYRĖ ŽAISDAMAS FUTBOLĄ

"Reikės pagalvoti, kas geriau: sportas ar antsvoris", – po skruostikaulio operacijos juokavo Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius. Traumą jis patyrė žaisdamas futbolą.

Lietuvos sporto žurnalistų federacija praėjusių metų pabaigoje dešimtą kartą išrinko Metų sporto laureatus.

Nominacijoje "Metų sporto žurnalistų simpatija" Rytis nusileido tik Rūtai Meilutytei ir Virgilijui Aleknai.

Į apdovanojimų ceremoniją R.Davidovičius neatvyko: išvakarėse Kaune per draugiškas futbolo rungtynes jis susidūrė su varžovu.

"Žaidybinis elementas. Kovoje dėl pozicijos netyčia gavau alkūne  į skruostą, – nesureikšmino nemalonaus incidento Lietuvos regbio federacijos prezidentas. – Iškart pajutau, kad kažkas blogai. Kitą dieną jau gulėjau ligoninėje."

R.Davidovičius turėjo atidėti ir spaudos konferenciją apie Lietuvos regbio rinktinių numatomą veiklą 2015 m., nes Vilniaus "Žalgirio" klinikoje veido ir žandikaulių chirurgas Andrius Talijūnas jam atliko operaciją.

"Laimė, lūžo ne skruostikaulis, o tik jo lankas", – Rytis sakė, kad operacija truko tik apie 15 min.

Tiesa, po traumos ir operacijos vyras negalėjo judinti žandikaulio, todėl per Kalėdas ir Naujuosius metus jam neteko pasimėgauti šventiniais patiekalais.

"Per šiaudelį gėriau skystą maistą, – ramiai reagavo Rytis, anksčiau, žaisdamas krepšinį, patyręs menisko ir raiščių traumas. – Draugai juokavo, kad regbininkui traumos nebaisios. Tiesa, jos tik išmušė iš darbo ritmo."

Ar į futbolą jau nebegrįš?

"Oi, ne! Jau laukiu, kai vėl galėsiu žaisti, – nesiguodė R.Davidovičius. – Jau einu į fizinio pasirengimo treniruotes."


Komentaras

Andrius Talijūnas, veido ir žandikaulių chirurgas

"R.Davidovičiui atlikta operacija nebuvo sudėtinga. Po tokių operacijų pasveikstama per mėnesį. Sudėtingiau, kai lūžta skruostikaulis. Tuomet jį tenka fiksuoti specialiomis plokštelėmis.

Skruostikaulio lankas Lietuvoje turbūt dažniausiai lūžta per muštynes. Dažnai ir sportuojant – žaidžiant futbolą ar krepšinį. Tai dažniau vyrų trauma, bet pasitaiko ir moterims: paslydus ir nukritus ar susimušus."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS