Sostinėje paaiškės MTB dviračių maratonų taurės sezono čempionai | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE PAAIŠKĖS MTB DVIRAČIŲ MARATONŲ TAURĖS SEZONO ČEMPIONAI

  • 0

Sekmadienį Vilniuje vyks paskutinis šiemet MTB dviračių maratonų taurės varžybų etapas, kuriame paaiškės sezono čempionai.

Po dviejų etapų bendroje įskaitoje pirmauja „Colibri Cycling“ ekipos atstovai – Lietuvos čempionas Eimantas Gudiškis bei olimpietė Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė.

E.Gudiškiui pavyko triumfuoti tiek pirmame etape Anykščiuose, tiek antrajame Ignalinoje. Tuo tarpu D.Tušlaitė-Ragažinskienė pirmame etape finišavo ketvirta, tačiau iškovojo pergalę sunkiausia trasa pasižyminčioje Ignalinoje. Už Rio de Žaneiro olimpinių žaidinių dalyvės nugaros rikiuojasi antra abiejuose etapuose finišavusi lyderės komandos draugė Ernesta Tubytė.

„MTB dviračių maratonų taurės varžybos skaičiuoja 20-ąjį sezoną, o Vilniuje varžybos vyks 17-ą kartą. Visiems didžiausiems renginiams turėti etapą Vilniuje yra prestižo reikalas. Sostinėje – didžiausias potencialas, o miestas pasižymi gražiomis apylinkėmis: raižuotumas, parkai, draustiniai. MTB dviračių maratoną organizuojame Šiaurės miestelyje, Saulėtekyje. Link Nemenčinės plento yra Aukštagirio, Veržuvos miškai – ten idealios vietos varžytis“, – sostinėje vyksiantį etapą apibūdino renginio organizatorius Arūnas Daugirdas.

Įprastai MTB dviračių maratonų taurės etapuose dalyvauja beveik 1000 dviračių entuziastų. Nors varžybose didžiąją dalyvių dalį sudaro mėgėjai, organizatoriai džiaugiasi, kad jose nuolat dalyvauja Lietuvos MTB dviračių sporto lyderiai.

„Lyderiai yra tie, kurie dažniausiai šitoje sporto šakoje ir būna lyderiais – nieko nuostabaus. Eimantas Gudiškis eilę metų yra pajėgiausias Lietuvoje MTB dviračių sporto atstovas, Daiva Tušlaitė sėkmingai grįžo į aktyvų sportavimą. Jų klubas – „Colibri Cycling“ – yra labai stiprus, subūręs didelį būtį dviratininkų. Mūsų varžybos nėra elitinis renginys, daugiau dėmesio skiriame mėgėjams, dviračių entuziastams. Bet lyderiai yra pavyzdys kitiems. Visi matome, kaip greitai galima minti dviratį. Tai siektinas dalykas, ypač jaunimui, tad labai džiaugiamės, kad varžybose dalyvauja elitiniai sportininkai“, – sakė A.Daugirdas.

Pirmuose dviejuose etapuose sportininkams teko įveikti ne tik sudėtingas trasas, bet ir kovoti su oro sąlygomis – Anykščiuose pliaupė lietus, tuo tarpu Ignalinoje teko atlaikyti ypač didelį karštį. Pasak A.Daugirdo, kiekvienas etapas yra savotiškai skirtingas.

„Visi žino, kas yra Ignalina, kad tai pats sunkiausias etapas, turintis sunkiausią trasą – didžiausias išbandymas dviratininkams. Anykščius pasirinkome kaip pirmą etapą įsivažiavimui, nes ten trasa truputį lengvesnė, bet irgi yra linksma bei įdomi. Tuo tarpu Vilnius yra puikus baigiamasis akcentas, vykstantis rudenį, kada į sostinę visi sugrįžta po atostogų. Vilnius yra didžiausią potencialą turintis miestas“, – sakė A.Daugirdas.

GALERIJA

  • Sostinėje paaiškės MTB dviračių maratonų taurės sezono čempionai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS