Sporto federacijos prašo TOK rusus pripažinti tinkamais varžytis su neutralia vėliava | KaunoDiena.lt

SPORTO FEDERACIJOS PRAŠO TOK RUSUS PRIPAŽINTI TINKAMAIS VARŽYTIS SU NEUTRALIA VĖLIAVA

  • 4

Tarptautinių sporto federacijų ir nacionalinių olimpinių komitetų atstovai antradienį paragino kuo greičiau leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis su neutralia vėliava 2024 metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje, teigiama po olimpinio aukščiausiojo lygio susitikimo paskelbtame pareiškime.

Per susitikimą už uždarų durų sportininkų atstovai taip pat sakė, kad šiuo klausimu trūksta aiškumo.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) vis dar turi priimti galutinį sprendimą, ar sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos, kuri yra pagrindinė Maskvos sąjungininkė puolime prieš Ukrainą, leisti varžytis kitą vasarą.

TOK pakartojo savo poziciją, kad sprendimas bus priimtas tinkamu metu.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo puolimą Ukrainoje, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams buvo pritaikytos sankcijos daugelyje sporto šakų.

Tačiau per pastaruosius metus kelios olimpinės sporto šakos sušvelnino apribojimus ir tam tikromis sąlygomis leido grįžti į varžybas.

Kovą TOK panaikino visišką draudimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir leido jiems varžytis kaip neutraliems sportininkams, jei jie nepalaiko Ukrainos konflikto ir nėra susiję su kariuomene.

TOK antradienį „patvirtino, kad tokie individualūs neutralūs sportininkai olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti tik laikantis galiojančių griežtų sąlygų“.

„Nei atitinkamų tarptautinių federacijų sukurta kvalifikacinė sistema, nei sporto šakai skiriamų kvotos vietų skaičius Rusijos ar Baltarusijos pilietybes turintiems individualiems neutraliems sportininkams nesikeis“, – priduriama pranešime.

Spalio 12 dieną TOK sustabdė Rusijos olimpinio komiteto (ROK) įgaliojimus dėl Ukrainos olimpinio komiteto teritorinio vientisumo pažeidimo, pripažindamas neteisėtai aneksuotas teritorijas.

ROK pripažino savo narėmis keturių okupuotų Ukrainos teritorijų, aneksuotų nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metais, organizacijas.

Praėjusį mėnesį ROK pateikė apeliaciją Sporto arbitražo teismui (CAS) dėl Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimo suspenduoti šią rusų nacionalinę olimpinę organizaciją.

Rugsėjį Rusijos ir Baltarusijos sportininkams buvo leista varžytis su neutralia vėliava 2024-ųjų Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse. Tai buvo paskelbta iš karto po to, kai pareigūnai nubalsavo prieš visišką draudimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Koki

dar leidimai ? Prasidės provokacijos vėliavų kėlimai, putios garbinimai, jie tą sugeba,nes tai melo ir iškrypusios politikos šalis.

Nuomonė

Tiesiog apšikama pagrindinė olimpinių žaidynių idėja, kad žaidynėse nedalyvauja kariaujančios šalys.

Lietuvis

Būtinai turi RUSIJA dalyvauti olimpinėse žaidynėse, vis tiek jau RUSIJA baigia sudubasinti tuos ukrų benderovcus, jau dėl finansavimo stringa pas jankiu imperijalistus, Vengrija, Olandija, Prancūzija atsisako finansavimo, taip pat pradeda abejoti ir Šolcas Vokietijoje, taigi RUSIJA tuoj švęs pergalę prieš ukrų benderovcus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS