Su Lietuvos regbio-7 rinktine į istorinį turnyrą Čilėje vyks ir talentingi naujokai | KaunoDiena.lt

SU LIETUVOS REGBIO-7 RINKTINE Į ISTORINĮ TURNYRĄ ČILĖJE VYKS IR TALENTINGI NAUJOKAI

  • 0

Jau rugpjūčio 12-14 dienomis Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė dalyvaus paskutiniame didžiuliame turnyre šią vasarą – mūsiškių laukia istorinis debiutas Pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijos varžybose.

Šio turnyro nugalėtojai iškovos pilnavertišką teisę dalyvauti prestižinėje pasaulio regbio-7 serijoje.

Turnyras Čilėje vainikuos kaip niekad įtemptą ir aktyvią Lietuvos regbio-7 rinktinės vasarą. Lietuviai šiemet varžėsi elitiniame Europos čempionato divizione bei dalyvavo pasaulio čempionato atrankos turnyre.

Tomo Zibolio treniruojamoje Lietuvos rinktinėje šiemet netrūko naujų veidų. Į Čilę vyks trys jauni žaidėjai – Irmantas Rumbauskas (Šiaulių „Šiauliai“), Deividas Krečius (Vilniaus „Geležinis vilkas“) ir Mantas Butkevičius (Vilniaus regbio akademija).

I. Rumbauskas, kuris yra T. Zibolio auklėtinis, labai džiaugiasi galimybe žaisti šalies rinktinėje.

„Žinoma, kad žaisti rinktinėje buvo viena iš svajonių. Man yra didelė garbė žaisti už Lietuvą, - kalbėjo I. Rumbauskas. – Čilėje lauks stiprios komandos, bet ir mūsų regbis tobulėja. Tikimės Čilėje įgauti geros patirties, turėti gerą laiką ir, žinoma, kautis su visomis komandomis.“

Jeigu šiauliečiai beveik visą laiką sudaro Lietuvos rinktinių branduolį, tai vilniečiai nacionalinėje regbio-7 komandoje dar yra gana retas reiškinys.

D. Krečius jau spėjo paragauti ir legionieriaus duonos, kuri buvo gana saldi. Su „Diok“ klubu jis šiemet tapo Nyderlandų čempionu.

„Po čempioniško sezono Nyderlanduose atėjo ir pasitikėjimas, kad šiais metais jau galiu prisidėti prie rinktinės. Sužinojęs, kad patekau į pagrindinį tryliktuką, užplūdo geras jausmas, nes tai parodo, kad progresą padariau ir sunkus darbas atsipirko. Užsidėjęs rinktinės aprangą supranti, kad atstovauji ne sau, ne klubui, bet šaliai, o tai yra didžiulė garbė“, - sakė D. Krečius.

Panašiai kalbėjo ir M. Butkevičius: „Labai apsidžiaugiau, sužinojęs, jog gavau progą sužaisti pirmąsias rungtynes rinktinėje. Be abejonės, tai suteikia labai daug gerų emocijų. Atstovauti savo šaliai man reiškia didelę garbę ir atsakomybę.“

Abu vilniečiai jau spėjo išbandyti jėgas su elitinėmis Europos komandomis. Ne prastesnio lygio varžovai laukia ir Čilėje.

„Jau treniruodamasis su rinktinės senbuviais pasisėmiau labai daug žinių, bet, žinoma, nuvykus į čempionatą ir pamačius tą virtuvę iš arčiau, automatiškai pakeli ir savo lygį, nes rungtyniauti jau tenka prieš profesionalus“, - teigė D. Krečius.

M. Butkevičiaus teigimu, žaidimas su stipriomis rinktinėmis padėjo suvokti, kokio aukšto meistriškumo varžovai yra. Jis neslepia, pasaulio čempionato atrankos turnyre įgijo labai geros patirties.

Lietuvos regbininkai Čilėje žais D grupėje, kur susitiks su Vokietijos, Ugandos ir Urugvajaus komandomis. Pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijoje varžysis po 12 vyrų ir moterų komandų iš šešių žemynų. Varžybos vyks olimpinių žaidynių turnyro formatu.

D. Krečius pastebi, kad tokiame pasauliniame turnyre debiutuos ne tik jis, bet ir visa Lietuvos regbio-7 rinktinė. Tai visus tik dar labiau skatina pasirodyti kaip galima geriau.

„Manau, kad šios kelionės laukia visi, kadangi Lietuva šiame turnyre gavo progą sužaisti pirmą kartą. Varžovai bus labai stiprūs, bet manau, kad galim mesti stiprų iššūkį ne vienai komandai“, - pabrėžė M. Butkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS