Svajonės siekiančios Lietuvos tinklininkės Kaune tikisi įkvėpimo iš sirgalių | KaunoDiena.lt

SVAJONĖS SIEKIANČIOS LIETUVOS TINKLININKĖS KAUNE TIKISI ĮKVĖPIMO IŠ SIRGALIŲ

Lietuvos jaunimo (U20) merginų tinklinio rinktinė penktadienį Kauno sporto halėje pradės kovą dėl istorinio kelialapio į Europos čempionatą.

Jolitos Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo treniruojama Lietuvos komanda antrajame Europos pirmenybių etape žais su pajėgiomis Slovėnijos, Čekijos ir Juodkalnijos rinktinėmis.

Penktadienį Lietuvos tinklininkės žais su slovėnėmis, šeštadienį – su Juodkalnija, sekmadienį – su Čekija. Lietuvių mačai prasidės 19 val.

Į finalinį etapą pateks penkių grupių nugalėtojos bei keturios geriausios antrąsias vietas užimsiančios komandos.

Lietuvos rinktinės trenerė J. Kontvainienė teigia, kad visa rinktinė nekantriai laukia turnyro starto.

„Nuotaikos geros, nes visos labai laukėme ir norėjome čia dalyvauti. Ilgai link to ėjome. Varžovės laukia labai stiprios, bet mes įgijome geros patirties rungtyniaudamos Lietuvos moterų čempionate, todėl esame pasiruošusios. Toliau viskas priklausys nuo daug aplinkybių – nuo to kaip žais priešininkės, kaip mus palaikys žiūrovai“, - kalbėjo trenerė.

Kelialapį į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą Lietuvos tinklininkės iškovojo dramatiškai išplėšdamos ketvirtąją poziciją pirmajame atrankos etape – EEVZA čempionate Šiauliuose sausio mėnesį. Trenerės atskleidė, jog per keletą mėnesių komandos sudėtyje atsirado nemažai pokyčių.

„Komandos progresas matosi ir tą geriausiai parodo tai, kad Lietuvos moterų čempionate pusfinalyje žaidėme visas trejas rungtynes su praėjusių metų čempionėmis. Gana užtikrintai laimėjome bronzos medalius, o tai parodo mūsų progresą. Visgi sudėtyje pokyčių nemažai – kai kas pasitraukė dėl traumų, kai kas savo noru. Kai ką turėjome pakeisti dėl disciplinos trūkumo. Pasipildėme žaidėjomis, kurios puikiai atrodė Lietuvos jaunimo čempionate. Išties pasikeitė 5-6 žaidėjos, o tai yra daug“, - atviravo J. Kontvainienė.

Trenerė neslepia, jog visos trys būsimos varžovės yra labai pajėgios, savo gretose turinčias itin duomeningas tinklininkes. Kai kurios iš jų rungtyniauja pajėgiose užsienio suaugusių komandose.

„Į kiekvienas rungtynes eisime nusiteikusios maksimaliai, nes kiekvienas pralaimėjimas gali būti lemiamas. Visos esame pasiruošusios, todėl tikrai nesitaupysime. Žinau, kad mus ketina palaikyti daug žmonių iš skirtingų miestų. Favoričių išskirti negalėčiau – čekės ir slovėnės yra labai stiprios. Jos turės pranašumą tiek ūgiu, tiek fizine jėga, tačiau kamuolys apvalus ir žiūrėsime, ką lydės sėkmė rungtynių dieną“, - teigė J. Kontvainienė.

Lietuvos U20 rinktinės sudėtis: Gunda Bražaitė, Morta Gailiūtė, Emilija Mukaitė, Luknė Aleknaitė, Elena Kuodaitytė, Liepa Urbonaitė, Rusnė Kalendraitė, Justė Vilimaitė, Arina Petuchova, Gerda Stravinskaitė, Anastasija Jesipenko, Ainė Ivanauskaitė, Barbora Rakauskaitė ir Saulė Žąsytytė.

Visas tris dienas įėjimas į Kauno sporto halę – nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS