Svarbų karjeros žingsnį žengęs irkluotojas S. Ritteris: vienuolikta vieta netenkina | KaunoDiena.lt

SVARBŲ KARJEROS ŽINGSNĮ ŽENGĘS IRKLUOTOJAS S. RITTERIS: VIENUOLIKTA VIETA NETENKINA

  • 0

„Esu laimingas, kad šaliai iškovojome kelialapį į olimpines žaidynes, tačiau pačiu rezultatu tikrai nebuvome patenkinti“, – kalbėdamas apie pasaulio čempionatą pabrėžė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas irkluotojas Saulius Ritteris.

Pasaulio pirmenybėse porinę dvivietę su Dovydu Nemeravičiumi irklavęs sportininkas teigė, kad vienuoliktoji pozicija nėra rezultatas, dėl kurio buvo dirbama visus metus.

„Ilgai ir sunkiai treniravomės, netinginiavome, o lūkesčiai buvo nepateisinti, – kalbėjo S.Ritter. – Todėl teko apsispręsti, ką daryti. Kuo vyresnis tampi, tuo dažniau pagalvoji, kad sportininko karjera nėra amžina. Norisi viską atlikti kuo kruopščiau ir išnaudoti kiekvieną treniruotės akimirką kuo kokybiškiau“.

31-erių S.Ritter apsisprendė keisti trenerį – nuo spalio mėnesio darbuojasi su Tomu Valčiuku.

„Aš nieko nekaltinu, tačiau suprantu, kad per didelis pripratimas vienas prie kito jau nepadeda tobulėti, – kalbėjo nuo 2013-ųjų metų su treneriu Mykolu Masilionu treniravęsis irkluotojas. – Natūralu, jei pastebima, kad stinga postūmių, reikia kažką keisti. Supratau, jeigu dabar nežengsiu žingsnio šiuo momentu, niekas nepasikeis. O vienuolikta vieta vėl? Tai manęs netenkina“.

Nuo 2013-ųjų metų S. Ritteris iškovojo Europos aukso, sidabro ir bronzos medalius, pasaulio pirmenybėse skynė sidabrą, pasipuošė Universiados auksu bei Rio de Žaneiro žaidynių sidabru irkluodamas porinę dvivietę, o pernai su porinės keturvietės įgula tapo Europos vicečempionu.

„Aš augau kaip sportininkas, M. Masilionis augo kaip treneris – kartu tobulėjome, – kalbėjo S.Ritteris. – Kartu pasiekėme gerų rezultatų. Tačiau tikiu, kad nauja trenerio akis pamatys daugiau“.

Prabilęs apie kelią į Tokijo olimpines žaidynes S. Ritteris kalbėjo atsargiai – kas irkluos vienvietę, o kas sudarys porinės dvivietės įgula turėtų paaiškėti kitų metų pavasarį.

„Faktas – kelialapiai iškovoti. Pavasarį turėtų paaiškėti, kurie sportininkai užims visas tris vietas valtyse, – aiškino S. Ritteris. – Porinė dvivietė? Dar neaišku. Tačiau yra aišku, kad sportininkas turi būti kuo geresnės sportinės formos, kad galėtų įrodyti esantis vertas vietos olimpinėse žaidynėse“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS