Tarptautiniame Trakų golbolo turnyre – dvylika Europos ir Azijos komandų | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAME TRAKŲ GOLBOLO TURNYRE – DVYLIKA EUROPOS IR AZIJOS KOMANDŲ

  • 0

Penktadienį prasidėjo Tarptautinis Trakų golbolo (aklųjų riedulio) turnyras, kuriame šiemet dalyvauja net dvylika šios paralimpinės sporto šakos vyrų komandų iš dešimt Europos ir Azijos šalių: Belgijos, Ispanijos, Izraelio, Kazachstano, Lenkijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Ukrainos ir, žinoma, Lietuvos.

„Trakų turnyras jau tapo tradiciniu, susikūrė tarptautinį vardą, užsienio komandos jį pamėgo ir rekomenduoja viena kitai ne tik dėl aukšto lygio golbolo varžybų, bet ir dėl patogios logistikos, jaukaus apgyvendinimo, skanaus maisto, išskirtinės Trakų panoramos ir ramybės – ypač tai vertina iš karo zonų atvykstančios Ukrainos, Izraelio komandos, kurių vyriausybės ragina aukščiausio lygmens sportininkus pagal galimybes vykti ir dalyvauti tarptautinėse varžybose“, – pasakoja Tarptautinio Trakų golbolo turnyro direktorė Vilma Venckutonytė.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinei Trakų turnyre atstovauja šeši žaidėjai: Nerijus Montvydas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis, Normantas Prušinskas ir Juozas Eigminas, vadovaujami trenerio Klaido Janeikos ir trenerio asistento Aurimo Skinulio.

Olimpiniame sporto centre Trakuose pogrupio rungtynes lietuviai žais: balandžio vienuoliktą dieną 11 val. su Suomijos komanda, 17 val. su Švedijos komanda, balandžio dvyliktą dieną 10 val. – su Paryžiaus paralimpinių žaidynių šeimininkais Prancūzijos komanda. Atkrintamosios rungtynės vyks visą šeštadienio popietę nuo trečios iki 21 val., kovos dėl vietų ir finalai – sekmadienį nuo aštuntos ryto iki antros valandos.

Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje kultivuojamas golbolas yra vienintelė paralimpinė komandinė sporto šaka, sukurta specialiai žmonėms su regėjimo negalia, o ne adaptuota iš sveikųjų sporto.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė yra iškovojusi paralimpinius aukso, bronzos ir dukart sidabro medalius, tris kartus tapusi pasaulio čempione ir penkis kartus – Europos čempione.

Tarptautinį Trakų golbolo turnyrą nuo jo pradžios 2017 metais remia Trakų rajono savivaldybė ir Olimpinis sporto centras, o taip pat vaistinė „Camelia“, akių lipdukų gamintoja „3M“, apdovanojimų gamintoja „Desata“, Vilniaus miesto aklųjų ir silpnaregių sporto klubas „Šaltinis“, Lietuvos aklųjų sporto federacija, Lietuvos sporto federacijų sąjunga, Trakų istorijos muziejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS