Taurės varžybomis startavo Lietuvos regbio sezonas | KaunoDiena.lt

TAURĖS VARŽYBOMIS STARTAVO LIETUVOS REGBIO SEZONAS

Šeštadienį trejomis rungtynėmis Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurės turnyro rungtynėmis prasidėjo naujasis sezonas. Dėl LRF taurės vienu ratu kovoja septynios komandos.

Vilniaus "VRA-Tomosta" klubas savi aikštėje 68:12 (39:7) nugalėjo "Klaipėdos kovo-Baltic Pallets" penkiolikę.

Nugalėtojams po 20 taškų pelnė žaidžiantysis treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Siyabulela Mlalande ir Eimantas Badaška, 10 - Mantas Vaičius, po 5 - Augustinas Terleckas, Lukas Damulis ir Artūras Vigura, 3 - Giedrius Narakas.

Klaipėdiečiams po 5 taškus pelnė Donatas Streckis ir Mantas Statulevičius, 2 - Martynas Girdvainis.

"Pirmiausia reikia pasveikinus vyrus su pergale. Oras buvo užsakytas geras, sezonas prasidėjo gražia švente bet žaidimo braižo nebuvo. Trūko komandinio susižaidimo, aktyvios gynybos mus gelbėjo tik individualus meistriškumas. Tai turbūt dėl to, kad dar nesitreniravome lauke. Manau, kad su laiku žaidimas pagerės. Rezultatas galbūt ir atspindi rungtynių eigą, bet neatspindi mūsų komandos pasirodymo. Mus į priekį tempė Pietų Afrikos treneris, taip pat labai padėjo atvykę žaidėjai iš Marijampolės ir Kauno, - mintimis dalinosi Vilniaus komandos treneris Vidmantas Valys. - Kai kurie žaidėjai, turintys darbus, dar nėra geros formos ir neturėjo tinkamo fizinio pasirengimo. Tikiuosi, kad dabar turėsime daugiau laiko susižaisti. Varžovai yra mūsų lygio, bet mes turėjome daugiau noro. Lietuvos taurės turnyre norėtume kovoti dėl medalių, bet matome tris aiškius favoritus, todėl bus nelengva."

"Rungtynes vertinu labai prastai. Matosi komandos nesusižaidimas. Saulė šįkart buvo ne mūsų pusėje. Tikiuosi, kad tobulėsime, sunkiau dirbsime treniruotėse. Problema buvo ir ta, kad keletas žaidėjų prieš pat sezoną emigravo ir teko juos pakeisti, todėl kai kurie regbininkai žaidė ne savo pozicijose. Šiemet norime būti bent jau stipriais vidutiniokais", - teigė klaipėdiečius treniruojantis Vaidotas Girdvainis.

Kitame pirmojo turo susitikime Šiaulių "Transbuso" komanda namuose 55:0 (24:0) sutriuškino Panevėžio "RK Klevo" regbininkus.

Šeimininkams 10 taškų pelnė Mindaugas Misevičius, 6 - Aurimas Gedminas, po 5 - Evaldas Štitilis, Justinas Vasiliauskas, Donatas Vilimavičius, Laimonas Taučius, Mindaugas Piragis, Tomas Bagdonas ir Mantautas Vilimavičius.

"Rezultatas teigiamas, todėl rungtynes vertinu gerai. Turėjome didelį pranašumą tiek tarp trijų ketvirčių žaidėjų, tiek grumtynėse. Varžovas nebuvo labai stiprūs, todėl ir rezultatas buvo gana didelis", - teigė Šiaulių ekipos žaidėjas M. Misevičius.

Trečiosiose turo rungtynėse Kauno "Ąžuolas-FM Tauras" savo žiūrovų akivaizdoje 36:15 (19:7) įveikė Šiaulių "Šiaulių-PRC" ekipą.

Kauniečiams 16 taškų pelnė Justinas Šernas, po 5 - Ginas Medvedevas, Viktoras Piklapis, Eimantas Jatautas ir Domantas Tautkus.

Pralaimėjusių gretose pasižymėjo po 5 taškus pelnę Deividas Jokubauskas, Dominykas Matuzevičius bei Modestas Balčiūnas.

Antrojo turo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 9 dieną:

Šiaulių "Šiauliai-PRC" - Vilniaus "VRA-Tomosta"

Panevėžio "RK Klevas" - Kauno "Ąžuolas-FM Tauras"

Šiaulių "Baltrex-Šiauliai" - Šiaulių "Transbusas"

Lietuvos jaunių čempionate buvo sužaistos trejos rungtynės. Vilniaus "Tauras-VRA" savo aikštelėje 32:14 (17:7) nugalėjo Plungės "SRC-Dorbės" komandą, Šiaulių "Vairas-Klevas" namuose 48:0 (26:0) nepaliko vilčių Panevėžio KKSC regbininkams, o Kauno "Ąžuolas-FM Tauras" savo žiūrovų akivaizdoje 19:7 (14:7) įveikė Jonavos "Tauro-Viči-Vita" ekipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS