Tenisininkui V. Gaubui – Europos jaunimo čempionato bronza | KaunoDiena.lt

TENISININKUI V. GAUBUI – EUROPOS JAUNIMO ČEMPIONATO BRONZA

  • 0

Šešiolikmetis Lietuvos tenisininkas Vilius Gaubas (ITF-53) savo apdovanojimų kolekciją papildė Europos jaunimo čempionato bronzos medaliu. Kelią į Šveicarijoje vykusio čempionato finalą šiauliečiui 4:6 7:5 7:5 užkirto Bulgarijos tenisininkas Petras Nesterovas (ITF-40).

Pasirodymas Šveicarijoje V. Gaubui leis pakilti tarp 50-ies pajėgiausių jaunųjų pasaulio tenisininkų ir jau beveik užtikrino bilietą į rugsėjo pradžioje vyksiančio JAV atvirojo čempionato jaunių turnyrą.

„Europos jaunimo čempionate, manau, pasirodžiau tikrai gerai. Labiausiai džiaugiuosi parodytu kovingumu, užsispyrimu: laimėjau daug sunkių ir sudėtingų mačų. Gaila, kad pusfinalyje pritrūko šiek tiek sėkmės ir ramybės. Bet apibendrindamas savo pasirodymą vertinu tikrai gerai“, – teigia tenisininkas.

Artimiausiu metu V. Gaubas planuoja išbandyti jėgas ir suaugusiųjų turnyruose.

„Nenuleidžiu rankų. Aišku, žaisiu svarbiausiuose jaunių turnyruose, tačiau pamažu bandysiu jėgas ir suaugusių tenise. Jau rytoj startuosiu ITF World Tennis Tour turnyre Portugalijoje, o po savaitės – tokiose pat varžybose Estijoje. Po Estijos turėsiu kelias dienas poilsio, o tada – atgal į treniruočių bazę ruoštis „US Open“ jaunių didžiojo kirčio turnyrui“, – pasakoja šešiolikmetis.

Europos jaunimo čempionato dvejetų turnyre V. Gaubas, kartu su Ainiumi Sabaliausku, pateko į trečiąjį ratą.

Merginų čempionate Lietuvos rinktinės spalvas gynė Klaudija Bubelytė ir Patricija Paukštytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS