Tinklininkas A. Mišeikis grįžo į elitinę lygą: agentui pažėrė kritikos | KaunoDiena.lt

TINKLININKAS A. MIŠEIKIS GRĮŽO Į ELITINĘ LYGĄ: AGENTUI PAŽĖRĖ KRITIKOS

  • 0

Įvairiose Europos tinklinio lygose baigiasi šventinė pertrauka ir komandos grįžta į aikšteles. Po poros metų pertraukos šį sezoną aukščiausioje Prancūzijos lygoje vėl rungtyniauja vienas geriausių Lietuvos tinklininkų Arvydas Mišeikis. Jis atstovauja „Ajaccio“ ekipai.

„Agentas surado komandą ir taip čia atsidūriau. Po praėjusio sezono pabaigos Rumunijoje šią vasarą kažkokių rimtų pasiūlymų negavau. Buvo vienas pasiūlymas iš Rumunijos, bet žinojau, kad ten finansinė situacija nekokia, todėl šį variantą atmečiau. Tada tik spalio mėnesį gavau pasiūlymą iš „Ajaccio“, kur turėjau pakeisti vieną žaidėją, turėjusį problemų su širdimi. Norėjau išvykti ir treniruotis aukštame lygyje. Buvo planas per šią pertrauką išvykti kitur, bet kol kas grįžau čia“, – ltf.lt pasakojo A. Mišeikis.

Nors A. Mišeikis nėra startinio šešetuko žaidėjas, progų pasireikšti treneris jam suteikia.

„Pirmoje sezono dalyje gavau žaisti gana nemažai, nes mano pozicijos žaidėjas startinėje sudėtyje yra labai stiprus fiziškai, bet techniškai ir patirtimi man nusileidžia, daro daug vaikiškų klaidų, todėl mes dalijamės žaidimo laiku. Treniruotėse pavyko įrodyti savo vertę, trenerio lūkesčius pateisinu, todėl pirmąją sezono pusę vertinu teigiamai“, – kalbėjo A. Mišeikis.

Lietuvos tinklininkas pridūrė, kad žaisti aukščiausioje Prancūzijos lygoje jį paskatino noras įrodyti, kad jis dar yra pajėgus rungtyniauti aukščiausiame lygyje, bet žaidėjas apgailestavo dėl savo agento darbo.

„Nebuvo taip, kad žūtbūt norėčiau žaisti Prancūzijoje. Tiesiog dabar žaidėjų rinka tokia, kad nelabai yra pasirinkimo tarp klubų. Daug ką lemia agentas, kuriuo esu kažkiek nusivylęs. Pastaruosius dvejus metus jo darbas manęs nelabai tenkina. Šitą reikalą reikės spręsti. Negali būti, kad agentas per vasarą suranda vieną pasiūlymą, o ir tas yra iš nemokaus Rumunijos klubo. Reikia surasti agentą, kuris dirbtų man, o ne sau“, – sakė tinklininkas.

Komandoje atmosfera yra gera. Turime konkurencingą ir jauną komandą, visi per treniruotes nori daug ką įrodyti.

Šiuo metu po 12 rungtynių „Ajaccio“ klubas turi 17 taškų ir tarp 12 stipriausių Prancūzijos ekipų užima aštuntąją poziciją.

„Komandoje atmosfera yra gera. Turime konkurencingą ir jauną komandą, visi per treniruotes nori daug ką įrodyti. Kokybės kartais pritrūksta, bet mūsų treneris nėra iš tų, kur griežtai kažko reikalautų. Kartais jaunimui leidžiama per daug, bet jauni žaidėjai stengiasi nenuvilti. Šiaip mūsų kompanija yra smagi, dirbame normaliai ir šiemet galime pateikti siurprizų. Kažkokių didelių tikslų neturime, nes biudžetas yra gana nedidelis ir visi galvojo, kad kovosime tik dėl išlikimo. Jeigu pavyks patekti į atkrintamąsias varžybas, tai būtų labai geras pasiekimas“, – teigė A. Mišeikis.

Tuo tarpu aukščiausioje Prancūzijos moterų tinklinio lygoje sezoną šią savaitę pratęs „Pays d‘Aix Venelles“ (21 tšk.) klubas su Monika Šalkute. Ši ekipa po 14 turų užima septintąją poziciją.

Tikrą trilerį išgyveno Švedijos vyrų čempionate rungtyniaujantys Tomas Vilimas ir Andžejus Savostenokas. Jų atstovaujamas „Orkelljunga“ klubas išvykoje 3-2 (19:25, 25:18, 15:25, 32:30, 16:14) išplėšė pergalę prieš „Sollentuna“ tinklininkus. 26 taškus pelnęs T. Vilimas buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje, o trumpai rungtyniavęs A. Savostenokas nepasižymėjo.

Su 23 taškais „Orkelljunga“ čempionate užima ketvirtąją vietą, o „Sollentuna“ (33 tšk.) komanda yra antra.

Anglijos vyrų tinklinio Superlygoje dominuoja „IBB London Polonia“ komanda su Remigijumi Riteriu. Visas devynerias rungtynes laimėjusi ekipa su 27 taškais užtikrintai pirmauja lygoje. Anglijos elite varžosi ir Benas Šileika, atstovaujantis „Essex Blaze“ klubui. Ši komanda su 4 taškais tęsia kovą silpnesnėje grupėje (6-10 vietos) ir šiuo metu rikiuojasi devinta.

Antroje pagal pajėgumą Prancūzijos moterų tinklinio lygoje dar vieną pergalę pasiekė „CSM Clamart“ ekipa, kuriai atstovauja Viltė Makauskaitė. Ši komanda svečiuose 3-0 (25:20, 25:21, 25:23) įveikė „Volley-Ball Stade Laurentin“ klubą. Lietuvės ekipa B grupėje po 10 mačų yra surinkusi 24 taškus ir užima antrąją vietą.

Prancūzijos „Nationale 2“ čempionate dramatišką pergalę iškovojo „Chartres Volley“ klubas su Jaroslavu Bogdanovičiumi. Jis išvykoje 3-2 (25:7, 17:25, 25:23, 21:25, 15:10) įveikė „Plessis-Robinson Volley“ ekipą. E grupėje su 18 taškų po 8 mačų „Chartre Volley“ pakilo į antrąją vietą.

Liuksemburgo moterų tinklinio čempionate savaitgalį „CHEV Diekirch“ komanda su Neringa Grikštaite svečiuose 1-3 (25:23, 25:27, 12:25, 11:25) nusileido „Steinfort“ klubui. Sunkiai sezoną pradėjusi „CHEV Diekirch“ ekipa (9 tšk.) turnyro lentelėje yra šešta.

GALERIJA

  • Tinklininkas A. Mišeikis grįžo į elitinę lygą: agentui pažėrė kritikos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS