TOK smerkia Rusiją dėl olimpinių paliaubų pažeidimo | KaunoDiena.lt

TOK SMERKIA RUSIJĄ DĖL OLIMPINIŲ PALIAUBŲ PAŽEIDIMO

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį apkaltino Rusiją, kad ji pažeidė „olimpines paliaubas“, užpuolusi kaimyninę Ukrainą.

TOK taip pat nurodė koordinuojantis humanitarinės pagalbos teikimą ukrainiečių atletams.

Pareiškime, išplatintame Maskvai pradėjus invaziją į provakarietišką Ukrainą, TOK sakė „griežtai smerkiantis Rusijos vyriausybės įvykdytą olimpinių paliaubų pažeidimą“.    

TOK pažymėjo, kad visos 193 Jungtinių Tautų narės pernai gruodį sutarė dėl pasaulinių paliaubų, prasidėjusių likus septynioms dienoms iki Pekino žiemos olimpiados atidarymo vasario 4-ąją ir turėjusių pasibaigti praėjus savaitei po paralimpinių žaidynių uždarymo kovo 13-ąją.  

Tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paryčiais pradėjo didelio masto puolimą, jau nusinešusį dešimtis gyvybių ir privertusį šimtus žmonių bėgti iš savo namų.

„Šiandien TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) kartoja savo raginimą siekti taikos, kurį išsakė savo kalbose per olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas“, – rašoma pareiškime.

TOK taip pat sakė, kad „po vėliausių įvykių“ jam „labai neramu dėl Ukrainos olimpinės bendruomenės saugumo“.

Pasak pranešimo, TOK „įsteigė darbo grupę atidžiai stebėti situaciją ir koordinuoti humanitarinės pagalbos teikimą Ukrainos olimpinės bendruomenės nariams, kur tai įmanoma“.

Gairės: Thomas Bachas, Tarptautinis olimpinis komitetas, TOK, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS