Tokijo gubernatorė: olimpiada negali būti atšaukta jokiomis aplinkybėmis | KaunoDiena.lt

TOKIJO GUBERNATORĖ: OLIMPIADA NEGALI BŪTI ATŠAUKTA JOKIOMIS APLINKYBĖMIS

Tokijo gubernatorė antradienį pareiškė neįžvelgianti „jokių aplinkybių“, kuriomis dėl koronaviruso atidėtos 2020 metų olimpinės žaidynės būtų atšauktos, nepaisydama Japonijoje intensyvėjančio COVID-19 protrūkio ir visuomenės skepticizmo.

Interviu naujienų agentūrai AFP Yuriko Koike perspėjo, kad Tokijo žaidynių likimas paveiks ateities olimpinius renginius, įskaitant 2022-ųjų Pekino žiemos ir 2024-ųjų Paryžiaus vasaros žaidynes.

Gubernatorė pripažino, kad didžioji dalis Japonijos visuomenės šiuo metu nepritaria siūlymui surengti žaidynes kitais metais, bet pareiškė esanti tikra, kad šiuos būgštavimus galima įveikti.

„Japonijos visuomenė ir Tokijo gyventojai vertina dabartines sąlygas, – sakė Y. Koike. – Na, o mes ruošiamės ateičiai.“

2020-ųjų olimpiada tapo pirmosiomis žaidynėmis istorijoje, atidėtomis ne karo metu, o organizatoriai ir pareigūnai iš visų jėgų stengiasi įtikinti visuomenę, kad užmojį kitais metais pavyks įgyvendinti.

Tarptautinis olimpinis komitetas ir Japonijos pareigūnai atmetė siūlymą dar kartą atidėti sporto renginius, o Y. Koike pareiškė, kad „nėra jokių aplinkybių“, kuriomis ji galėtų įsivaizduoti būtinybę atšaukti žaidynes.

„Pasaulio piliečiai Tokijo žaidynes laiko simboliu, kad žmonija įveiks koronavirusą ir kad po to įvyks Pekino žiemos žaidynės, o vėliau – ir Paryžiaus žaidynės“, – pažymėjo sakė ji.

„Jei Tokijas visomis jėgomis nekovos su koronavirusu, kas po ketverių metų nutiks Paryžiui?“ – klausė jis.

„Manau, kad pirmiausia turime pasiekti sėkmę Tokijui, kitaip kils rimtų pasekmių Paryžiui“, – pridūrė sostinės vadovė.

Tačiau viešoji nuomonė, regis, neatitinka japonų pareigūnų ir žaidynių organizatorių demonstruojamo optimizmo.

Nacionalinio transliuotojo NHK antradienį paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad tik 27 proc. respondentų pritaria planams organizuoti žaidynes kitais metais, 32 proc. pasisako už atšaukimą, o 31 proc. – už tolesnį atidėjimą.

Y. Koike sakė mananti, kad viešoji nuomonė dar pasikeis, atkreipdama dėmesį į kovos su COVID-19 priemones, kurias parengė vyriausybė, Japonijos sostinė ir žaidynių organizatoriai.

„Esu įsitikinusi, kad žmonės vėl turės vilties, kai bus ryžtingai įgyvendintos koronaviruso [kontrolės] priemonės“, – pažymėjo gubernatorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS