Trijulių čempionate – varžovai iš Belgijos | KaunoDiena.lt

TRIJULIŲ ČEMPIONATE – VARŽOVAI IŠ BELGIJOS

Garliavos sporto centre prasidėjusio Lietuvos krepšinio trijulių (3 prieš 3) čempionato pirmą etapą laimėjo Šakių "Vyčio-Gulbelės" komanda.

Šakiečiai nesuklupo

Stipriausioje PRO grupėje rungtyniauja dešimt profesionalių ekipų ir dvi iš "Elito" grupės, kiekvienąkart sėkmingiausiai pasirodžiusios per savo atrankos varžybas (šįkart tai buvo svečiai iš Belgijos – "Antwerp" krepšininkai ir Panevėžio rajono Trakiškio "RomeoGym").

A pogrupyje šakiečiai 21:15 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipą ir 21:13 – "Telšius", o ketvirtfinalyje 21:19 – Lietuvos jaunimo (iki 21 m.) rinktinę, pusfinalyje 21:10 – Kauno rajono "Taurą".

Į finalą taip pat pateko Kėdainių "Nevėžis-Optibet", D pogrupyje 19:15 privertęs kapituliuoti jungtinę Lietuvos jaunimo (iki 23 m.) ir VDU komandą bei 18:21 pralaimėjęs "Taurui", tačiau ketvirtfinalyje 21:19 įveikęs "Antwerp", o pusfinalyje 21:14 – Klaipėdos "Neptūną".

Finale "Vytis-Gulbelė" palaužė "Nevėžį-Optibet" 21:13. Nugalėtojų komandai atstovavo Aurelijus Pukelis, Paulius Beliavičius, Šarūnas Vingelis ir lemiamo mačo dėl traumos nežaidęs Darius Tarvydas.

Pabaigtuvės – birželį

Šakių ekipa pelnė 100 įskaitinių taškų, Kėdainių atstovai (Povilas Dambrauskas, Arminas Kelmelis, Gvidas Rupeika ir Laurynas Danielius) – 80 tšk.

PRO grupėje toliau išsirikiavo "Neptūnas" (70), "Tauras" (60), "Antwerp" (50), Lietuvos jaunimo (iki 21 m.) rinktinė (45), "Telšiai" (40), "GEALAN" (35), Marijampolės "Sūduva-Mantinga" (20), VDU (18), Lietuvos jaunimo (iki 23 m.) rinktinė-VDU (16) bei "RomeoGym" (14).

Trijulių krepšinio čempionams teks 6 tūkst. eurų prizas ir kelialapis į FIBA "Masters" turnyrą.

"Elito" grupės lyderiais tapo "Antwerp" krepšininkai (100 taškų), antroje ir trečioje vietose – "RomeoGym" (80) bei Vilniaus "Auch" (70).

Trijulių krepšinio čempionatą sudarys iš viso septyni etapai, antrasis numatytas vėlgi Garliavoje gegužės 8–9 d.

Finalo turnyrą planuojama surengti birželio 19–20 d. naujoje, specialiai įrengtoje "Hoptrans" lauko arenoje, kuri talpins 1,5 tūkst. žiūrovų. 1–5 vietas užėmusios komandos išsidalys 16 tūkst. eurų prizų fondą (nugalėtojams – 6 tūkst. eurų), o čempionams teks ir kelialapis į Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) "Masters" turnyrą.

Laukia rinktinė

Šios varžybos – galimybė kandidatams į Lietuvos trijulių krepšinio rinktinę pasirengti ikiolimpiniam atrankos turnyrui.

Preliminariame pretendentų į pagrindinę sudėtį sąraše – "Vyčio-Gulbelės" žaidėjai A.Pukelis ir D.Tarvydas bei "Tauro" krepšininkai Paulius Semaška ir Modestas Kumpys.

Išplėstiniame sąraše – Ignas Vaitkus, Žygimantas Skučas, Vytautas Šulskis, Aurimas Urbonas ir Gintautas Matulis (visi iš Utenos "Juventus"), P.Beliavičius, Marijus Užupis ir Š.Vingelis (visi – Šakių "Vytis"), Šarūnas Beniušis ir Žygimantas Šimonis (abu – "Sūduva-Mantinga").

Galutinė sudėtis paaiškės gegužės 18 d. Ikiolimpinis atrankos turnyras numatytas gegužės 26–30 d. Austrijoje. Lietuviai varžybas pradės B grupėje kartu su JAV, Belgijos, Pietų Korėjos ir Kazachstano komandomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS