Triumfo akimirką ant R. Namajunas kojos – subtilus lietuviškumo akcentas | KaunoDiena.lt

TRIUMFO AKIMIRKĄ ANT R. NAMAJUNAS KOJOS – SUBTILUS LIETUVIŠKUMO AKCENTAS

  • 15

Savaitgalį „UFC 261“ turnyre „strawweight“ kategorijos čempione tapusi lietuvių kilmės kovotoja Rose Namajunas į pergalę žingsniavo simboliškai kojų nagus nusilakavusi Lietuvos vėliavos spalvomis.

Šio akcento nuotrauka pasidalyta socialiniame tinkle „Instagram“, kur užfiksuotas lemiamas R. Namajunas spyris varžovei.

Primename, kad R. Namajunas susigrąžino stipriausios pasaulio kovotojos vardą. Džeksonvilyje (Florida) vykusiame „UFC 261“ turnyre lietuvių kilmės atletė iškovojo įspūdingą pergalę ir dar kartą tapo „strawweight“ kategorijos pasaulio čempione.

28-erių kovotoja, metusi iššūkį beveik nepralaiminčiai čempionei Zhang Weili, jau pirmojo raundo pradžioje (01:18 min.) atliko MMA specialistus nustebinusį spyrį tiesiai kinei į smakrą ir pasiuntė ją į nokautą. Dar keletą smūgių parvirtusiai varžovei sudavusi Rožė netrukus buvo paskelbta kovos nugalėtoja – teisėjui neliko nieko, kaip tik nutraukti akistatą.

31-ų Z.Weili tai buvo viso labo antrasis pralaimėjimas karjeroje iš 23 dvikovų. Iki šio mūšio kinė buvo laimėjusi net 21 kovą iš eilės, o pralaimėjimą pastarąjį sykį patyrusi dar 2014 m. R.Namajunas iškovojo 11-ąją karjeros pergalę (4 pralaimėjimai).

Po kovos Floridoje striksėti iš džiaugsmo pradėjusi R.Namajunas greitai nurimo, o dar vienas emocijų pliūpsnis kovotojai išsiveržė tuomet, kai ant jos liemens ir vėl nugulė čempionės diržas. Iš savo vietų triukšmingai pakilo 15 tūkst. arenoje susirinkusių aistruolių, žandikaulis atvėpo ir daug šilto bei šalto mačiusiems komentatoriams.

Sutrikusi buvo ir Kinijos atstovė, kuri pradėjo reikšti nepasitenkinimą savo komandai dėl tokios netikėtos kovos baigties. Iš karto po dvikovos narve vykusiame interviu ji teigė, kad net ir po tokio monstriško spyrio jautėsi sąmoninga ir galėjo tęsti dvikovą.

R.Namajunas tapo pirmąja UFC kovotoja moterimi, kuriai pavyko susigrąžinti čempionės trofėjų. ESPN skelbia, kad tai tik aštuntasis nokautas UFC istorijoje, kuris buvo pasiektas spyriu.

Priminsime, kad prieš beveik ketverius metus Rožė taip pat sensacingai „strawweight“ kategorijos pasaulio čempionės diržą išplėšė iš lenkės Joannos Jedrzejcyk, kuriai priklauso būtent šios kategorijos apgintų titulų rekordas (5).

„Aš ir vėl tai padariau, – ašarų akyse po kovos nebesulaikė R.Namajunas. – Aš esu geriausia. Nebuvau įsitikinusi, kad varžovė po tokio spyrio atsikels. Dar keletas „plaktuko“ smūgių, ir tai buvo pabaiga.“

Pagrindinėje „UFC 261“ turnyro kovoje įspūdingą pergalių seriją iki 14-os pratęsė Kamaru Usmanas. Kovotojas iš Nigerijos antrajame raunde nukautavo Jorge Masvidalį ir liko „welterweight“ kategorijos pasaulio čempionu.

Dar vienoje moterų titulinėje kovoje triumfavo Valentina Ševčenko, surengusi dominuojantį pasirodymą prieš brazilę Jessicą Andrade ir apgynusi „flyweight“ kategorijos čempionės titulą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Eugenijus G

O įklotą nepatikrinot?Ten,ko gero,taip pat trispalvė.Tik vietohe žalios-ruda.

Anonimas

Amerikoj pavarde su tokiom galunėm kaip LT nėra

NIKLAS NILSONAS

MALADIEC RASA ! KOVOJA UZ SAVE IR UZ SAVO SAKNIS -LIETUVYBE ! RODO KAS IR KO VERTA LIETUVA !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS