Utenos apylinkėse – intensyvūs saugios ralio trasos paruošimo darbai | KaunoDiena.lt

UTENOS APYLINKĖSE – INTENSYVŪS SAUGIOS RALIO TRASOS PARUOŠIMO DARBAI

  • 0

Paskutinį sausio savaitgalį Utenos ir Molėtų apylinkes užplūs gerų emocijų pasiilgę žiūrovai – čia vyks jubiliejinis – dešimtasis „Halls Winter Rally“ festivalis. Šventės neišvengiamybė – intensyvūs trasos paruošimo ir saugos darbai.

70 000 metrų „STOP“ juostos, 2 000 įspėjamųjų ženklų, 3 500 tvėrimo kuolų, 1 000 metrų metalinės tvoros, specialūs grąžtai, tvėrėjų brigados su specialia technika, greideriai, traktoriai, šimtai saugos darbuotojų, specialiosios tarnybos, būrys savanorių, šimtai švilpukų, atšvaitų ir kitos įrangos keliauja į greičio ruožus tam, kad užtikrintų saugią aplinką ralio stebėtojams. Tai Utenos ir Molėtų apylinkėse gimstanti infrastruktūra, specialiai sukuriama lenktynių savaitgaliui, paženklintam šūkiu „Mes už saugų kelią!“ .

„Tiek saugumo priemonių imamės ne dėl to, kad festivalis yra jubiliejinis, o todėl, kad eismo, ralio dalyvių ir žiūrovų saugumo kartelė vis kyla, į eismo saugumo užtikrinimą aktyviai įsitraukia vis daugiau tarnybų, o prie eismo saugumo viešinimo labai prisideda ir Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija, policijos pareigūnai, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei greitosios medicinos pagalbos brigados . Esame dėkingi visiems padedantiems ir galime pasidžiaugti, kad žiemos ralis ir jo žiūrovai vis kultūringesni, o saugiai ir profesionaliai organizuotas ralis yra mūsų prioritetas,” – sako „Halls Winter Rally“ direktorius Ramūnas Kliunka.

Greičiausios žiemos šventės organizatoriai supranta ir prevencinių ralio saugumo priemonių svarbą. TV ir radijo klipai, lauko reklama, skrajutės, informacija oficialioje žiemos ralio svetainėje ir socialiniuose tinkluose – viskas bendram tikslui: saugumui greičio ruožuose užtikrinti bei informuoti apie svarbias smulkmenas, tokias kaip elgsena prie greičio ruožo, apranga, nakvynė, atvykimas ar išvykimas.

„Kasmet sukuriama infrastruktūra ir ją lydinti informacija yra būtina norint išvengti nelaimingų atsitikimų. Žiemos ralio organizatorių bendradarbiavimas su įvairiomis tarnybomis, varžybų stebėjimo taisyklės – renginio saugumo garantas. Iš kitos pusės, žiūrovų miestelis yra saugus tol, kol patys jo piliečiai laikysis sutartų taisyklių ir rūpinsis savo bei aplinkinių saugumu. Verta prisiminti, kad net ir pasibaigus  lenktynėms saugaus elgesio kelyje svarba niekur nedingsta – eismo prižiūrėtojai gali tik pagelbėti užtikrinti darnų transporto ir pėsčiųjų srautą, tačiau kiekvieno iš mūsų elgesys lemia, saugūs mes – ar ne,“ – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

GALERIJA

  • Utenos apylinkėse – intensyvūs saugios ralio trasos paruošimo darbai
  • Utenos apylinkėse – intensyvūs saugios ralio trasos paruošimo darbai
A. Lauciaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS