V. ir M. Aleknos kviečia prisidėti prie paramos Ukrainos gynėjams | KaunoDiena.lt

V. IR M. ALEKNOS KVIEČIA PRISIDĖTI PRIE PARAMOS UKRAINOS GYNĖJAMS

  • 0

„Rugpjūčio 24-ąją Ukraina mini savo Nepriklausomybės dieną. Kartu su Mykolu norime pasveikinti savo brolius ir seses ukrainiečius, kovojančius už savo ir mūsų visų laisvę. Paleidžiame dar vieną diską Ukrainos pergalės link!“ – naują pilietinę iniciatyvą paskelbė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

Tikslas nesikeičia

V. Alekna kartu su sūnumi Mykolu, šią savaitę iškovojusiu pasaulio čempionato disko metimo varžybų bronzos medalį, kviečia prisidėti prie paramos Ukrainos gynėjams.

„Ukraina kovoja už laisvę, už savo žemę, už savo žmones, už ateitį. Mūsų visų ateitį. Didvyriškai laikosi ir bando išvyti okupantus iš savo krašto. Tai ne tik Ukrainos kova, tai mūsų visų kova, tad negalime palikti Ukrainos žmonių vienų. Turime ne tik palaikyti juos šioje kovoje, bet ir stengtis padėti jiems, kiek galime. Aukcionas, kurį organizuojame, jau ne pirmas, bet jo tikslas išlieka toks pats – padėti Ukrainos gynėjams“, – socialiniame tinkle rašė V. Alekna.

Aukcione – diskas su V. Aleknos ir M. Aleknos parašais, geriausiais tėvo ir sūnaus sportiniais rezultatais ir Ukrainos vėliava su karių parašais.

„Norime padėti vienai iš brigadų, kuriai nuolat teikiame paramą. Ši brigada dalyvavo vaduojant Kyjivo, Charkivo ir Sumų regionus nuo okupantų ir mūšiuose Bachmute. Visi aukcione surinkti pinigai bus skirti dronams ir termovizoriams Ukrainos gynėjams nupirkti, kurių poreikis vis dar yra labai didelis“, – teigė V. Alekna.

Pernai Virgilijaus ir Mykolo Aleknų aukcione diskas su jų parašais buvo parduotas už 25 tūkst. eurų. Tokią sumą tada pasiūlė Antanas Guoga.

„Mūsų tikslas nėra parduoti unikalius daiktus, bet padovanoti juos fiziniam arba juridiniam asmeniui, kuris paaukos didžiausią sumą mūsų iniciatyvai“, – reziumavo V. Alekna.

Aukcionas vyks iki sekmadienio (rugpjūčio 27 d.) 15 val. Aukas galima pervesti į VšĮ „Maži, bet stiprūs“ sąskaitą „Swedbank“ (LT177300010171474216, nurodžius mokėjimo paskirtį su raktažodžiu „diskas“), tarptautiniai mokėjimai galimi ir per PAYPAL (info@mazibetstiprus.lt).

Nauji išbandymai

Vakar Budapešte vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate startavo šeši Lietuvos sportininkai.

Gabija Galvydytė 800 m nubėgo per 2 min. 0,79 sek., tarp 59 dalyvių užėmė 28 vietą ir į pusfinalį nepateko.

Liveta Jasiūnaitė numetė ietį 59,00 m. Tai – keturioliktas rezultatas tarp 36 dalyvių. Finale startuos 12 atlečių.

Gediminas Truskauskas 200 m nubėgo per 20,90 sek. (39 vieta tarp 57 dalyvių). Pusfinalyje važysis 24 sprinteriai.

Vakare jėgas išmėgino trišuolininkės Dovilė Kilty ir Aina Grikšaitė, stajerė Greta Karinauskaitė (3 000 m kliūtinis bėgimas).

Nustelbė favoritus

Moterų disko metimo varžybas nelauktai laimėjo amerikietė Laulauga Tausaga (69,49 m).

25-erių atletė aplenkė ne vien savo tautietę, Tokijo žaidynių čempionę Valerie Allman (69,23 m – antra vieta), bet ir 2022-ųjų pasaulio čempionę kinę Bin Feng (68,20 m – trečia vieta), dukart olimpinę ir pasaulio čempionę kroatę Sandrą Perkovič (66,57 m – penkta vieta).

Triskart pasaulio šuolių į aukštį čempionui katariečiui Mutazui Essa Barshimui (2,33 m) teko pripažinti olimpinio čempiono italo Gianmarco Tamberi ir amerikiečio JuVaughno Harrisono panašumą (abiejų rezultatas – 2,36 m).


Medaliai

Šuoliai į aukštį (vyrai): 1. G. Tamberi (Italija, 2,36 m), 2. J. Harrisonas (JAV, 2,36 m), 3. M. E. Barshimas (Kataras, 2,33 m).

Disko metimas (moterys): 1. L. Tausaga (JAV, 69,49 m), 2. V. Allman (JAV, 69,23 m), 3. B. Feng (Kinija, 68,20 m).

1 500 m bėgimas (moterys): 1. F. Kipyegon (Kenija, 3 min. 54,87 sek.), 2. D. Welteji (Etiopija, 3 min. 55,69 sek.), 3. S. Hassan (Nyderlandai, 3 min. 56,00 sek.).

3 000 m kliūtinis bėgimas (vyrai): 1. S. El Bakkalis (Marokas, 8 min. 03,53 sek.), 2. L. Girma (Etiopija, 8 min. 05,44 sek.), 3. A. Kibiwotas (Kenija, 8 min. 11,98 sek.).

Gairės: Virgilijus Alekna, Mykolas Alekna, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, pilietinė akcija, lengvoji atletika, disko metimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS