V. Urbonas: pakelta galva – į priekį | KaunoDiena.lt

V. URBONAS: PAKELTA GALVA – Į PRIEKĮ

"Mūsų darbai ir pastangos įgyja tęstinumą", – po Taline laimėtų draugiškų rungtynių pareiškė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Urbonas.

Dvi pergalės paeiliui

Lietuvos futbolininkai svečiuose 3:1 įveikė Estijos nacionalinę vienuolikę.

Tai buvo antra iš eilės mūsiškių pergalė: rugsėjo 7-ąją V.Urbono vadovaujama komanda taip pat išvykoje per Tautų lygos rungtynes 1:0 nugalėjo Albanijos ekipą.

Pastarąjį kartą du mačus paeiliui Lietuvos rinktinė buvo laimėjusi 2014-ųjų rudenį (2:0 įveikė San Marino atstovus ir 1:0 – estus).

"Šįkart žaidėme kūrybiškiau. Futbolininkų keitimai nesutrikdė ritmo – su šviežiomis jėgomis į aikštę išėję žaidėjai tęsė pradėtą darbą. Varžovų įvartis kažkiek išmušė iš vėžių, bet netrukus vėl kontroliavome padėtį. Tad ši pergalė leidžia mums pakelta galva judėti į priekį", – po dvikovos su estais kalbėjo V.Urbonas.

Išbandymai Vilniuje

Spalio 11-ąją Vilniuje mūsiškiai žais Tautų lygos C diviziono 4-os grupės rungtynes su baltarusiais, o 14 d. – su albanais.

Lietuvos rinktinė rugsėjo 4-ąją pralaimėjo kazachams, kurie vėliau 1:2 nusileido Baltarusijos vienuolikei. Pastaroji Minske neatsilaikė prieš Albanijos atstovus – 0:2.

Kol kas nė vieno taško neiškovojusių estų laukia 2-os grupės rungtynės Taline su armėnais ir Skopjėje – su Šiaurės Makedonijos komanda.

Tautų lygos turnyrą mūsų šalies futbolininkai užbaigs lapkritį svečiuose: 15 d. susitiks su baltarusiais, o 18 d. – su kazachais.

Įvarčių škvalas

Dauguma kitų draugiškų rungtynių taip pat buvo rezultatyvios.

Gdanske mūsų kaimynai lenkai 5:1 sutriuškino suomius (nugalėtojams tris įvarčius pelnė Kamilas Grosickis).

Prancūzai 7:1 privertė kapituliuoti ukrainiečius, italai 6:0 – moldavus, danai 4:0 – Farerų salų atstovus, slovėnai 4:0 – San Marino futbolininkus.

Lygiosiomis sužaidė Juodkalnijos ir Latvijos (1:1), Vokietijos ir Turkijos (3:3), Portugalijos ir Ispanijos (0:0) rinktinės.

Nyderlandų ekipa Amsterdame 0:1 nusileido Meksikos komandai.


Statistika

Estija–Lietuva 1:3 (0:2). Talinas, "A.Le Coq" arena, 718 žiūrovų.

Teisėjas Anttis Munukka (Suomija).

Įvarčiai: 14 min. A.Novikovas (0:1), 32 min. G.Sirgėdas (0:2), 46 min. A.Novikovas (0:3), 58 min. P.Marinas (1:3).

Estija: M.Igonenas, M.Kuuskas (nuo 58 min. H.Purgas), H.Jarvelaidas (nuo 58 min. M.Lilanderis), M.Kaitas, G.Tunjovas (nuo 58 min. S.Lutsas), M.A.Lepikas (nuo 65 min. R.Sappinenas), F.Liivakas (nuo 65 min. E.Turas), P.Marinas, M.Ainsalu (nuo 75 min. V.Kreida), N.Baranovas, T.Teniste.

Lietuva: T.Švedkauskas, E.Vaitkūnas, E.Girdvainis, M.Palionis, S.Mikoliūnas (nuo 55 min. O.Verbickas), D.Šimkus (nuo 88 min. M.Dapkus), J.Lasickas (nuo 68 min. M.Beneta), G.Sirgėdas (nuo 68 min. P.Golubickas), M.Vorobjovas, A.Novikovas (nuo 55 min. F.Černychas), D.Kazlauskas (nuo 68 min. G.Paulauskas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

malonu

Šaunuoliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS