A. Valujavičiaus įspūdžiai po 37 dienų kelionės per Atlanto vandenyną | KaunoDiena.lt

A. VALUJAVIČIAUS ĮSPŪDŽIAI PO 37 DIENŲ KELIONĖS PER ATLANTO VANDENYNĄ

  • 12

Per Atlanto vandenyną vienui vienas plaukiantis lietuvis Aurimas Valujavičius pasidalijo įspūdžiais po 37 kelionėje praleistų dienų.

„Sveiki visi, linkėjimai iš Atlanto. Šiandien kur kas ramesnė dienelė, rami banga, patys matote, ramiai teliūskuoju. Judu 255–260 laipsnių. Kadangi rami dienelė, tai truputį vėdinu savo talpyklas, kad kuo daugiau drėgmės iškeliautų. Fainas oras, galvoju rūbus išsiplausiu. Visi (drabužiai – red. past.) mediniai, pripampę druskų, kad užsidėjus kelnes – medis. Reikia bent su gėlu vandeniu praskalauti ir šampūnu. Pasikeičiau irklus. Dabar gal geriau. Šie irklai atsarginiai, truputį stambesni, ilgesni ir šaukštas yra truputį didesnis (...). Kadangi šiandien geras oras, supergreičio nėra – vidutinis greitis 2,4 km/val. Reikės Ispanijos vėliavėlę nuimti, nes iš Ispanijos teritorijos išplaukęs kuris laikas, vėliavėlė nepriklauso.

 

 

Dabar – tarptautiniai vandenys. Jokių įstatymų: piratai, Laukiniai vakarai – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Vandens gėlinimo sistema gerai veikia, per 10 minučių išgėlina apie 5 l vandens, t. y. vienas bakelis. Kas antrą dieną po truputį pasigėlinu, kad sistema prasivalytų ir neliktų bakterijų.

Truputį padegiau, nors saulės kremo daug nenaudoju, nežinau, kodėl jo tiek daug pasiėmiau. Aišku, artėja karšti orai, dabar ryte ir vakare su pūkine striuke sėdžiu, dieną pavyksta išsirengti. Tokios žinios. Linkėjimai iš Atlanto. Po truputį į Vakarus. Jau – 37 kelionės diena juda į pabaigą.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įrašas:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Sėkmės

Tau ,lai Dievas tave saugo.

Vytautas

Man tai įdomu kiek sveria valtis? Koks greitis irkluojant? Kiek valandų irkluoja? Ką pasakytų profesionalus irkluotojai. Viską galima paskaičiuoti.

Šeškinis

Kai miega, nuleidžia inkarą, ar laukia palankaus vėjo ar srovės?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS