Varžovus palaužė įvarčių škvalu | KaunoDiena.lt

VARŽOVUS PALAUŽĖ ĮVARČIŲ ŠKVALU

  • 0

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate pagerinti šio sezono rezultatyvumo rekordai: pasižymėjo kaunietis Modestas Štarolis ir klaipėdiečių komanda.

Pergalė savo aikštėje

Kauno „Granitas-Karys“ savo aikštėje 35:33 palaužė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipą.

Nugalėtojams M. Štarolis pelnė penkiolika įvarčių (tai – ir žaidėjo asmeninis rekordas per karjerą LRL), iš jų šešis – realizavęs 7 m baudinius. Alytiškių gretose blykstelėjo Vilius Juozaitis – dvylika įvarčių.

„Treneris atliko gerą darbą analizuodamas varžovus ir jų žaidimo braižą. Tai leido mums gerai pradėti rungtynes. Tačiau pirmo kėlinio pabaigoje atsipalaidavome, varžovai pelnė lengvus įvarčius, antro kėlinio pradžia taip pat nebuvo lengva – nesugebėjome apsiginti, o puolimas buvo skubotas, tad alytiškiai netgi išlygino rezultatą. Vis dėlto mums pavyko sumažinti klaidų, patikimai žaidė vartininkas ir iškovojome svarbią pergalę“, – sakė M. Štarolis.

Dramatiškas derbis

Čempionato lyderis Klaipėdos „Dragūnas“ namuose 44:31 sutriuškino „Vilniaus“ komandą.

Ankstesnis klaipėdiečių rezultatyvumo per vienas rungtynes rekordas – 41 įvartis. Uostamiesčio rankininkai ketvirtą kartą šį sezoną įmetė 40 ar daugiau įvarčių.

„Pergalę lėmė drausminga gynyba ir greitas žaidimas. Džiugu, kad ir mano pastangos per treniruotes – ne veltui, treneriai vis labiau pasitiki manimi“, – kalbėjo „Dragūnui“ atstovaujantis Lietuvos jaunių rinktinės lyderis septyniolikmetis Matas Kairys.

Permainingai susiklostė Vilniaus derbis. Antrą kėlinį likus žaisti beveik pustrečios minutės, „Šviesos“ ekipa buvo atsilikusi nuo „Amber“ komandos 23:25, tačiau Airidas Petronis, Skirmantas Plėta ir Eimantas Stankevičius įvarčiais išplėšė pergalę – 26:25.

Atvyks estai ir latviai

Rytoj ir poryt „Granito-Kario“, „Dragūno“ ir „Šviesos“ rankininkų laukia Baltijos lygos mačai.

Kauniečiai savo aikštėje susitiks su Pylvos „Serviti“ (Estija) ir Rygos ASK (Latvija), klaipėdiečiai – su Rasiku „Mistra“ ir „Viljandi“ (abu varžovai – iš Estijos), o vilniečiai – su ASK ir „Serviti“.

Baltijos lygos sezono lyderis – Dobelės „Tenax“ (Latvija, 15 taškų). Toliau rikiuojasi „Serviti“ ir „Viljandi“ (po 14 tšk.), „Dragūnas“ ir „Mistra“ (po 11 tšk.), „Granitas-Karys“ (10 tšk.), „Šviesa“ (7 tšk.) ir ASK (0 tšk.).

Po reguliaraus sezono (paskutiniai turai numatyti kovo 2–3 d.) pirmą ir antrą vietas užėmę klubai iškart pateks į finalo ketvertą, 3–6 pozicijose likusios ekipos žais ketvirtfinalio mačus.


Rezultatai

Kauno „Granitas-Karys“–Alytaus „Varsa-Stronglasas“ 35:33 (18:15). M. Štarolis 15 įvarčių / V. Juozaitis 12 įvarčių.

Klaipėdos „Dragūnas“–„Vilnius“ 44:31 (22:12). I. Odinokovas, P. Čėsna ir M. Kairys po 7 įvarčius / M. Lapinskas 12 įvarčių.

Vilniaus „Šviesa“–Vilniaus „Amber“ 26:25 (12:13). S. Plėta 6 įvarčiai / E. Stvolas 5 įvarčiai.

Turnyro lentelė

1. „Dragūnas“  15  +126  26

2. „Šviesa“  14  +45  23

3. „Granitas-Karys“  15  +35  20

4. „Varsa-Stronglasas“  14  -1  13

5. „Vilnius“  15  -53  11

6. „Amber"  15  -6  9

7. „Grifas“  14  -146  0

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS