„Vyčiui“ ir Lietuvos rinktinei – stiprių varžovų egzaminai | KaunoDiena.lt

„VYČIUI“ IR LIETUVOS RINKTINEI – STIPRIŲ VARŽOVŲ EGZAMINAI

  • 0

Europos salės futbolo klubų Čempionų lygoje Kauno "Vyčio" vasarį laukia dvikova su nepažįstamu ir grėsmingu varžovu.

Vyks ir Rusiją

Čempionų lygos aštuntfinalyje "Vytis" išmėgins jėgas su vienu pajėgiausių Rusijos klubų – Tiumenės apskrityje įsikūrusio Jugorsko "Gazprom-Ugra".

Nugalėtojai užsitikrins vietą tarp aštuonių stipriausių Europos salės futbolo komandų.

"Šiame etape bet kuris varžovas – aukščiausio lygio, todėl nėra didelio skirtumo, su kuriuo iš grandų susitikti. Geras variantas būtų žaisti Lietuvoje", – prieš burtų traukimo ceremoniją kalbėjo "Vyčio" vyriausiasis treneris Kirilas Krasijus.

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) salės futbolo klubų reitingų lentelėje "Gazprom-Ugra" – šeštoje vietoje, Kauno komanda – tryliktoje.

Triumfavo 2016-aisiais

"Vytis" į aštuntfinalį pateko nugalėjęs Stokholmo "Hammarby" (Švedija) ir "Hohenstein-Ernstthal" (Vokietija) ekipas, "Gazprom-Ugra" futbolininkai eliminavo "Salines" (Bosnija ir Hercegovina) klubą.

2016-aisiais Jugorsko komanda laimėjo Čempionų lygos turnyrą (finale 4:3 įveikė Madrido "Inter").

2019-aisiais "Gazprom-Ugra" iškovojo Rusijos taurę, o pernai šalies Superlygos čempionato finale pralaimėjo Maskvos KPRF ekipai. Šį sezoną Jugorsko atstovai Rusijos salės futbolo čempionate tarp devynių klubų – kol kas šešti (9 pergalės, 2 lygiosios, 5 pralaimėjimai).

"Gazprom-Ugra" sudėtyje – trys brazilai, vienas iš jų turi Rusijos pilietybę. Tarp vartininkų – kartvelas Zviadas Kupatadzė.

Į nacionalinę rinktinę, kuri 2022 m. Europos čempionato atrankos varžybose žais su Armėnijos (sausio 29 d.) ir Sakartvelo (vasario 2 d.) komandomis, kviečiami trys Jugorsko klubo futbolininkai – gynėjas Nikolajus Šisterovas, puolėjas Andrejus Afanasjevas ir universalus žaidėjas Daniilas Davydovas.

Jevgenijus Ryvkinas. Evaldo Šemioto nuotr.

Išsidalys kelialapius

Dėl kelialapio į ketvirtfinalį praeito sezono čempionės titulą ginanti "Barcelona" (Ispanija) kovos su "ACCS Asnieres Villeneuve 92" (Prancūzija) ekipa.

Lietuvos čempionatas parodė, kad yra vaikinų, į kuriuos iki šiol neatkreipdavome dėmesio, kurių su mumis anksčiau nebuvo, tačiau kurie verti būti nacionalinėje komandoje.

Į finalo aštuoneto turnyrą, kuris numatytas balandžio 28–gegužės 3 d. Minske, taip pat varžysis Milano "Inter" (Ispanija) ir Chersono "Prodexim" (Ukraina), "Aktobe" (Kazachstanas) ir Rogateco "Dobovec" (Slovėnija), Almatos "Kairat" (Kazachstanas) ir Galačio "United" (Rumunija), "Olmissum" (Kroatija) ir Maskvos KPRF (Rusija), "Benfica" (Portugalija) ir "Berettyoujfalu" (Vengrija) bei Lisabonos "Sporting CP" (Portugalija) ir Chrudimo "Era-Pack" (Čekija).

Treneris nežiūri į pasą

Lietuvos salės futbolo rinktinei, kitą savaitę svečiuose išmėginsiančiai jėgas su Nyderlandų nacionaline ekipa, atstovaus penki "Vyčio" žaidėjai.

Tai vartininkas Ernestas Macenis bei Albertas Voskunovičius, Artūras Juchno, Lukas Sendžikas ir Kirilas Levšinas. Dėl traumos iš rikiuotės iškrito Justinas Zagurskas.

Vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas į rinktinę taip pat pakvietė Egidijų Žagarą, Vladimirą Derendiajevą, Genarą Samsoniką ir Beną Spietinį (visi – Jonavos "Vikingai"), Žymantą Butkų ir Aurimą Skurdelį (abu – "Gargždų pramogos"), Mantą Makutunovičių (Vilniaus "Turbotransfers"), Vytautą Lukšą (Alytaus "Dainava"), Tadą Labuką ("Akmenė") bei Edgarą Baranauską (Mažeikių VIP).

"Lietuvos čempionatas parodė, kad yra vaikinų, į kuriuos iki šiol neatkreipdavome dėmesio, kurių su mumis anksčiau nebuvo, tačiau kurie verti būti nacionalinėje komandoje, – sakė J.Ryvkinas, galvoje turėdamas "Dainavos" lyderiu tapusį V.Lukšą ir rezultatyviausią "Akmenės" futbolininką T.Labuką. – Be to, mums labai svarbūs žaidėjai, kurie ateinančią vasarą galės koncentruotis tik į salės futbolą. Tiek Vytas, tiek Tadas – didelę patirtį sukaupę žaidėjai, sugebėję aistrą futbolui išsaugoti iki šių dienų. Niekada nežiūriu į žaidėjo pasą, man svarbiausia, ar futbolininkas gali sustiprinti komandą, ar ne. Šiuo atveju nusprendžiau, kad jie savo šanso nusipelnė."

Strategas pabrėžė, kad bus labai naudinga pasivaržyti su greita, techniška ir šiuolaikinį salės futbolą demonstruojančia Nyderlandų rinktine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS