„Žalgiris“ neleido abejoti savo pranašumu | KaunoDiena.lt

"ŽALGIRIS" NELEIDO ABEJOTI SAVO PRANAŠUMU

"Žalgiris" antrajame pusfinalyje nepasigailėjo kitos Kauno komandos "Aisčių" - 95:56 (27:12, 20:10, 23:22, 25:12).

22 taškus "Žalgiriui" pelnė Mantas Kalnietis, 20 - Dainius Šalenga, 18 - Tadas Klimavičius. "Aisčių" gretose išsiskyrė Tautvydas Barštys (15 tšk.) ir Darius Gvezdauskas (11).

Mačą geriau pradėjo titulą ginantys kauniečiai. Po Manto Kalniečio benefiso (dvitaškio su bauda ir dėjimo) "Žalgiris" išsiveržė į priekį 9:2 ir iškart privertė varžovų trenerį Darių Dikčių prašyti minutės pertraukėlės.

Net ir po jos LKL čempionai nemažino tempo. Nors į Panevėžį atvažiavo tik septyniese, žalgiriečiai ir toliau rungtyniavo beprotišku tempu, o pranašumas netruko pasiekti dviženklį - 20:8 (6 min.). Iki kėlinio pabaigos favoritai savo pranašumą padidino jau iki 15 taškų.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Ir toliau ant "Cido" parketo šėlo M.Kalnietis (18 taškų iki pertraukos), o įpusėjus ketvirčiui "Žalgiris" pirmavo 42:16. Veteranų Tomo Masiulio ir Tomo Rinkevičiaus tritaškiais "Aisčiams" pavyko tik šiek tiek stabilizuoti padėtį.

Po pertraukos aikštėje ir toliau dominavo Gintaro Krapiko auklėtiniai. Vienu metu favoritų pranašumas pasiekė 30 taškų. Šiek tiek baimės "Žalgiriui" sukėlė tik smulki Žygimanto Janavičiaus trauma, tačiau jaunasis gynėjas paskutiniame ketvirtyje grįžo į aikštę ir padėjo savo komandai užbaigti varžovų triuškinimą.

Rytoj Panevėžyje laukia svarbiausi LKF taurės mačai. 17 val. dėl trečios vietos kovos "Aisčiai" ir "Šiauliai", o 19.15 val. didžiajame finale susigrums "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas".

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS