Iš duobės išsikapstęs „Žalgiris“: gražių pergalių čia nebūna | KaunoDiena.lt

IŠ DUOBĖS IŠSIKAPSTĘS "ŽALGIRIS": GRAŽIŲ PERGALIŲ ČIA NEBŪNA

„Labai norėjome dar vienų rungtynių Panevėžyje, bet nepavyko. Ruošiamės kautis toliau“, - atsiduso Nenadas Čanakas. Serbo diriguojamas Panevėžio „7-bet-Lietkabelis“ „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijoje iki trijų pergalių atsilieka jau 0:2.

N. Čanako komanda namuose po dramatiškos kovos 83:86 nusileido Kauno "Žalgiriui", nors mačo eigoje pirmavo net 17 taškų skirtumu.

Pirmasis kėlinys buvo pažymėtas netaiklių metimų gausa, o po jo švieslentėje degė lygybė – 14:14. Antrajame ketvirtyje sėkmingiau startavo šeimininkai (25:20), tačiau po Tomo Dimšos inicijuoto spurto kauniečiai išsiveržė į priekį 35:29. Visgi geresnę atkarpą vėl surengę panevėžiečiai sulig Kristiano Kullamae realizuotu tolimu metimu paskutinėmis sekundėmis laimėjo pirmąją mačo dalį – 41:38.

Daugiau nei pusę savo taškų Nenado Čanako auklėtiniai rinko tritaškiais, kuriuos iki pertraukos metė puikiu 69 proc. taiklumu (9/13).

Trečiajame kėlinyje „7bet-Lietkabelis“ startavo 7 taškais iš eilės ir pirmąkart atitrūko dviženkliu skirtumu (48:38). Panevėžiečiai toliau nestabdė ir jau ėmė triuškinti oponentus (64:47). Sėkmingą atkarpą apkartino aukštaūgių problemos su pražangomis – po ketvirtą nuobaudą gavo tiek Gabrielius Maldūnas, tiek Nikola Popovičius. Kėlinio pabaiga jau priklausė kauniečiams – prieš lemiamas dešimt minučių jie sumažino savo deficitą daugiau nei per pusę – 59:67.

Paskutinį ketvirtį dviem dvitaškiais pradėjo Edgaras Ulanovas (63:67), o ketvirtąją pražangą gavo dar ir Gyorgy Golomanas. Įpusėjus kėliniui, Luko Lekavičiaus tritaškis iš panevėžiečių turėtos persvaros paliko tik tašką (72:73), o jau netrukus to paties gynėjo dvitaškis „Žalgirį“ po ilgos pertraukos išvedė į priekį – 76:75.

Likus pusei minutės, rezultatas buvo lygus (81:81), tačiau po netaiklaus metimo kamuolį puolime atkovojęs Laurynas Birutis pelnė du taškus su pražanga, realizavo baudos metimą ir priešininkų išpuoliui paliko 21 sekundę. Po minutės pertraukėlės Jamelas Morrisas pametė kamuolį, o pergalę dviem baudomis įtvirtino „Žalgirio“ kapitonas – 86:81.

„7bet-Lietkabelis“: Kristianas Kullamae 18, Gediminas Orelikas 13, Mantas Rubštavičius ir Jamelas Morrisas 10, Gabrielius Maldūnas 8, Jordenas Duffy 7, Vytenis Lipkevičius ir Željko Šakičius po 6.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 15, Edgaras Ulanovas 14, Lukas Lekavičius 12, Laurynas Birutis 10, Rolandas Šmitas 9, Kevarrius Hayesas ir Isaiah Tayloras po 7.

„Gerai žaidėme tik pirmą ir ketvirtą kėlinius. Tiesa, pagirsiu komandą, kad grįžo po tokio atsilikimo, rado lyderius ir laimėjo. Atkrintamosiose gražių pergalių nebūna“, - sakė žalgiriečių strategas Kazys Maksvytis.

Trečiosos pusfinalio rungtynės vyks penktadienį Kaune.

GALERIJA

  • Iš duobės išsikapstęs „Žalgiris“: gražių pergalių čia nebūna
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valio

Valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio valio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS