43 taškus pelnęs L.Markkanenas atvedė suomius į ketvirtfinalį | KaunoDiena.lt

43 TAŠKUS PELNĘS L.MARKKANENAS ATVEDĖ SUOMIUS Į KETVIRTFINALĮ

  • 0

Europos krepšinio čempionate paaiškėjo antroji ketvirtfinalio pora. Per antrąsias sekmadienio aštuntfinalio rungtynes fantastiškai žaidusio Lauri Markkaneno vedami suomiai įveikė kroatus 94:86 (20:21, 25:22, 22:22, 27:21) ir kitame etape dėl bilieto į pusfinalį susitiks su Ispanijos rinktine.

Rungtynes dviem taikliais metimais pradėjo Kroatijos rinktinė, tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi Suomijos ekipos lyderiai L.Markkanenas ir Sasu Salinas. Pirmasis aikštėje darė tiesog viską, antrasis pridėjo du tritaškius iš eilės ir suomiai šovė į priekį 18:10.

Kroatai atsitiesė, kai abu minėti suomiai atsisėdo pailsėti. Rezultatas po truputį išsilygino ir komandos ėmė žaisti taškas į tašką. Po 2 kėlinių komandas skyrė tik 2 taškai – 45:43 suomių naudai.

L.Markkanenas dar iki didžiosios pertraukos pelnė 17 taškų, atkovojo 4 kamuolius, perėmė – 3 ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Antrojoje rungtynių dalyje suomių žvaigždė tapo dar didesniu kroatų galvos skausmu ir ant savo pečių tempė komandą. Po 3 kėlinių L.Markkanenas buvo pelnęs jau 31 tašką, o suomiai pirmavo 67:65.

Lemiamą spurtą suomiai surengė ketvirtojo kėlinio viduryje, kai po dar vieno S.Salino tritaškio pabėgo 85:77 ir daugiau artyn kroatų nebeprisileido.

Iš viso net 43 taškus (9 atkovoti kamuoliai, 3 – perimti, 3 rezultatyvūs perdavimai, 47 naudingumo balai) surinkęs L.Markkanenas pagerino visų laikų Suomijos rezultatyvumo rekordą didžiuosiuose tarptautiniuose turnyruose. Šių metų Europos čempionate rezultatyviau žaidė tik Luka Dončičius, į prancūzų krepšį įmetęs 47 taškus.

S.Salinas prie pergalės prisidėjo 17 taškų, Edonas Maxhuni – 16.

Kroatijos rinktinėje rezultatyviausi buvo Bojanas Bogdanovičius (23), Jaleenas Smithas (17) ir Dario Šaričius (12).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS