Anapilin iškeliavę buvę LKL krepšininkai: nušautas, mirė salėje, žuvo avarijose | KaunoDiena.lt

ANAPILIN IŠKELIAVĘ BUVĘ LKL KREPŠININKAI: NUŠAUTAS, MIRĖ SALĖJE, ŽUVO AVARIJOSE

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) skaičiuoja jau 27-ąjį sezoną. Nemažai žaidėjų, rungtyniavusių LKL komandose, jau yra iškeliavę Anapilin – susidarytų beveik visa komanda. Jų likimas susiklostė skirtingai: vieni mirė dėl ligos, kiti žuvo avarijose, nuskendo. Vienas krepšininkas nusižudė, kitas buvo nušautas.

Į labai talentingą žaidėją panevėžietį Audrių Gaigalą dėmesį atkreipiau dar 1987 metais, kai pamačiau rungtyniaujantį tuometinio Vilniaus pedagoginio instituto sporto salėje. Tada vaikinui buvo tik 15 metų, Lietuvos jaunių rinktinėje meistriškumu jis gerokai lenkė komandos draugus.

Tačiau vėliau Audrius krepšinį apleido, ėmėsi verslo. 1995-1997 metais A.Gaigalas atstovavo Panevėžio "Lietkabeliui", tačiau jis visiškai nebepriminė to 1987 metais sužavėjusio jauno krepšininko. A.Gaigalo gyvenimą nutraukė automobilių avarija.

Iš LKL rungtyniavusių žaidėjų anksti Anapilin iškeliavo buvęs Vilniaus "Statybos" krepšininkas Gediminas Ulys. Jis žuvo avarijoje 2001 m. spalio 28-osios naktį Vilniuje. 30 metų vyrą Gelvonų gatvėje partrenkė neblaivaus policijos pareigūno vairuojamas automobilis.

Po trejų metų mirė Tauras Stumbrys. 2004-ųjų metų spalio 16 d. buvusiam ilgamečiam Kauno "Žalgirio" žaidėjui, tuo metu Kauno "Hidruvos-Atleto" įžaidėjui T.Stumbriui sustojo širdis. Jis – vienintelis krepšininkas LKL istorijoje, miręs per rungtynes. Tauras mirė per dvikovą su "Žalgiriu" Kaune, VRM sporto salėje. Vyrui buvo tik 34-eri.

LKL nuotr.

2014-ųjų rugsėjo 5 d. Rygos priemiestyje esančiuose savo namuose nusižudė Martynas Andriukaitis. 33 metų vyras jau buvo baigęs sportininko karjerą ir dirbo apsaugos darbuotoju.

M.Andriukaitis per savo karjerą vilkėjo "Žalgirio", Alytaus "Alitos", "Šiaulių", Panevėžio "Lietkabelio" marškinėlius.

2015 m. rugpjūčio 9 d. Daugų ežere povandeninės žūklės varžybų metu nuskendo 28 metų Gytis Andrijauskas. Tais metais G.Andrijauskas krepšinio profesionaliai nebežaidė, o anksčiau gynėjas yra rungtyniavęs Alytaus ir Prienų komandose.

Tarp gyvųjų jau nėra dviejų Lietuvoje rungtyniavusių Ukrainos krepšinio milžinų – Aleksandro Okunskio ir Grigorijaus Chižniako.

fbu.ua nuotr.

Pastarasis Anapilin iškeliavo praėjusių metų spalio 5 d. G.Chižniakui buvo 44 metai. Geraširdis 216 cm ūgio milžinas mirė nuo širdies smūgio. Grigorijus 2000-2002 m. vilkėjo "Žalgirio" marškinėlius. Jam labai patiko žaisti "Žalgiryje" ir gyventi Lietuvoje. Ukrainietis buvo publikos numylėtinis.

Šių metų sausio mėnesį užgeso buvusio "Ryto" vidurio puolėjo A.Okunskio gyvybė.  Jis pralaimėjo kovą su vėžiu. Aukštaūgiui buvo 47 metai. 214 cm ūgio krepšininkas Vilniaus komandoje žaidė du sezonus – 1999-2000 ir 2002-2003 m.

2019 metų rugsėjo mėnesį Dalase nušautas buvęs Vilniaus "Ryto" legionierius iš JAV 37 metų  Andre Emmettas. Amerikietis Vilniaus ekipoje žaidė 2006-2007 metų sezono pradžioje, o žiemą buvo atleistas.

GALERIJA

  • Grigorijus Chižniakas
  • Andre Emmettas
Gairės: LKL krepšininkai, mirė krepšininkas, žuvo avarijoje, pagalbos tel, Grigorijus Chižniakas, Tauras Stumbrys, Aleksandras Okunskis
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

loanharkinginvestment@gmail.com

Ar jūs ieškote verslo finansavimo, asmeninių finansų, hipotekos, paskolų automobiliams, studentų grynųjų pinigų, skolų konsolidavimo fondų, neužtikrintų lėšų, rizikos kapitalo ir kt. Mes siūlome visų rūšių paskolas su 3% palūkanų norma per metus, esate tinkamoje vietoje. Susisiekite dabar mums daugiau informacijos. Paštas: loansharkinginvestment@gmail.com „WhatsApp“ +18033713267

Pilietis

Dauguma sportininkai padvesta nuo sporto , tai prasigeria tai jau senai zinoma ir dar sako sportas sveikata idomu kur aisku yra isminciu .

ILSĖKITĖS RAMYBĖJE.

GYVENIMAS KAIP AKIMIRKA PRAEINA,O JUMS DAR TRUMPIAU DAVĖ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS