ASVEL klubui iki pavasario pažadėta ilgalaikė Eurolygos licencija | KaunoDiena.lt

ASVEL KLUBUI IKI PAVASARIO PAŽADĖTA ILGALAIKĖ EUROLYGOS LICENCIJA

  • 0

Vilerbano ASVEL artimiausiu taps naująja ilgalaike Eurolygos dalyve. Prieš Vilerbane vykusią ASVEL ir Stambulo „Anadolu Efes“ dvikovą Eurolygos vadas Jordi Bertomeu dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje patvirtino apie A licencijos suteikimą Prancūzijos ekipai.

Ji oficialiai bus patvirtinta vasario pabaigoje arba kovo pradžioje, kai Eurolygos valdyba susirinks į posėdį. Tada veikiausiai ilgalaikė licencija bus suteikta ir Miuncheno „Bayern“ klubui, eilėje laukia Berlyno ALBA.

„Praėjusį lapkritį Eurolygos valdyba patvirtino aštuoniolikos klubų lygos planą, pagal kurį visos komandos žaistų su ilgalaikėmis licencijomis, – sakė J. Bertomeu. – ASVEL buvo viena pirmųjų, kuri pateikė paraišką, taip pat kaip ir „Bayern“. Mums reikia solidaus Prancūzijos klubo šiame turnyre.“

ASVEL savininkas Tony Parkeris pasidžiaugė, jog su A licencijos gavimu buvo pasiektas didžiausias išsikeltas tikslas.

„Tai buvo pagrindinis tikslas nuo 2014 metų, kai perėmiau klubą, – teigė Parkeris. – Derybos vyksta pozityviai, nekantrauju, kada tai taps oficialu. Esame netoli pabaigos, džiaugiuosi dėl to.“

Gruodžio viduryje buvo pasiekta ir kita pergalė už aikštelės ribų – Liono miesto valdžia patvirtino naujos arenos statybos planą. „Arena de Decines“ talpins 15 tūkst. žiūrovų, jos duris tikimasi atverti iki 2023-ųjų.

ASVEL šį sezoną per 17 turų yra laimėjusi penkiskart ir rikiuojasi 17-oje vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS