Atsibodo ketvirtoji vieta: australai rengsis Tokijo olimpinių žaidynių šturmui | KaunoDiena.lt

ATSIBODO KETVIRTOJI VIETA: AUSTRALAI RENGSIS TOKIJO OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ ŠTURMUI

  • 1

Daugeliui rinktinių ketvirtoji vieta planetos pirmenybėse būtų didžiulis pasiekimas, tačiau ši pozicija Matthew Dellavedovai – tarsi priminimas apie paleistas progas.

Australijos nacionalinė komanda buvo labai arti, jog liptų ant apdovanojimų pakylos, tačiau ji tapo nepasiekiama po dviejų širdį draskančių pralaimėjimų: pusfinalyje 88:95 prieš Ispaniją ir 59:67 prieš Prancūziją.

„Mūsų lūkesčiai buvo didesni, tačiau dvejos skaudžiai pralaimėtos rungtynės su ispanais ir prancūzais, ir mes finišavome ketvirtoje pozicijoje, kurioje niekas nenori atsidurti turnyro pabaigoje, – prisiminė M. Dellavedova. – Neskaitant tų pralaimėtų mačų, turnyras mums buvo pakankamai sėkmingas. Mes pademonstravome, jog galime kautis su geriausiomis pasaulio komandomis.

Savo tikslo – iškovoti medalį – mes nepasiekėme, tačiau žengėme žingsnį į priekį tobulėjimo prasme ir įgavome patirties tarptautinių turnyrų lygmenyje.“

Australai Kinijoje prabėgusiame pasaulio čempionate startavo daug žadančiai, laimėdami šešerias rungtynes paeiliui: po jų kojomis krito kanadiečiai, lietuviai ir antrajame etape prancūzai. Po tokios pradžios dabar jau buvusio vyr. trenerio Andrejaus Lemanio auklėtiniams išaugo sparnai, kurių pagalba, atrodė, australai pasieks didžiąsias aukštumas.

„Norėjome startuoti, kaip galima geriausiai, ir tai padarėme, – sakė M. Dellavedova. – Nukovėme tris labai solidžias komandas ir finišavome pirmi grupėje. Mums tai suteikė papildomo pasitikėjimo. Visgi pats turnyras buvo labai įtemptas ir tuo pačiu labai atviras, kadangi daugelis komandų kabinosi į medalius. Finišavome ketvirti, kas išties erzina, bet dabar turime koncentruotis į tai, kas laukia – Tokijo olimpinės žaidynės.“

Australai olimpiadoje žais 15-ą kartą istorijoje, kurioje jie nori palikti brandesnį įrašą nei praėjęs jų rezultatas. 2016 metais Rio De Žaneire Okeanijos atstovai taip pat liko ketvirti.

„Per paskutinius metus išties daug patobulėjome ir dabar norime kažką laimėti, arba grįžti namo likę geresnėje pozicijoje nei ketvirtoji. Turime didžiulius lūkesčius, dideles ambicijas. Norime, kad šalis spindėtų tarptautiniu lygiu bei kita vasara yra puiki galimybė tai padaryti“, – tęsė gynėjas.

Delly taip pat tikisi, jog prie ambicingosios Bretto Browno vadovaujamos rinktinės prisijungs didieji šalies talentai, nežaidę praėjusiame pasaulio čempionate, tokie kaip Benas Simmonsas, Jonahas Boldenas, Thonas Makeris, Dante Exumas ir Joshas Greenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

futbolininkas

visada laimi tik tas ,kuris pataiko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS