Klaidas taisys sunkiu darbu treniruotėse | KaunoDiena.lt

KLAIDAS TAISYS SUNKIU DARBU TRENIRUOTĖSE

"Rankas ir kepurę nulenkiu prieš savo žaidėjus. Bravo, super darbas", - džiaugėsi Paulius Malašauskas. Susirgusį Virginijų Šeškų pakeitęs kaunietis atvedė Jonavos „CBet“ ekipą į netikėtą pergalę išvykoje 87:75 prieš Klaipėdos "Neptūną".

Paulius Malašauskas LKL-Betsafe sezoną pradėjo kaip trečias pagal svarbą Jonavos komandos trenerių štabo narys. Tačiau į "Žalgirio" klubą grįžus asistentui Evaldui Beržininkaičiui, o vyriausiajam treneriui V.Šeškui sunegalavus, jam teko imti vadžias į savo rankas. Iššūkis buvo nepavydėtinas, nes kitoje barikadų pusėje išsirikiavo namuose žaidę "Neptūno" krepšininkai, vedami patyrusio stratego Dainiaus Adomaičio.

Jonaviečių padėtį apsunkino ir ankstyvas aukštaūgio Khalilo Thomaso iškritimas dėl traumos. Vis dėlto galingai mačą Klaipėdoje pradėję svečiai spėjo susikrauti solidų pranašumą 21:7.

Antrajame ketvirtyje Benas Griciūnas ir Deividas Gailius ėmė tirpdyti jonaviečių persvarą (28:37). Tačiau itin retai klydę ir vos 9 kamuolius per visą mačą praradę CBet žaidėjai nesutriko ir vėl atitrūko (53:38). Įspūdingai rungtyniavusio įžaidėjo iš Belgijos Emmanuelio Lecomte’o dėka, trečiajame ketvirtyje skirtumas priartėjo prie triuškinamo (59:40).

E.Lecomte'as nemažino apsukų ir pagerino savo rezultatyvumo LKL čempionate rekordą (28 taškai). Jam puikiai talkino taikliai iš toli šaudęs Laimonas Kisielius ir jonaviečiai įsirašė 8-ąją pergalę per 17 susitikimų. Jie rikiuojasi 6-ojoje pozicijoje. "Neptūnas", patyręs 9 nesėkmę per 15 mačų, lieka 8-as.

Šeimininkams Deividas Gailius pelnė 19 taškų (4/5 trit..), Žygimantas Janavičius 14 (6 rez. perd.), Benas Griciūnas 11, Matas Jogėla 9.

Jonavos komandai, neskaitant ženklaus E.Lecomte’o indėlio, Evaldas Šaulys įmetė 15 taškų, Vitalijus Kozys 14, Edvinas Šeškus 12, Tomas Zdanavičius 11.

"Gėda taip žaisti gynyboje. Antras rungtynes iš eilės žaidžiame tokiu pačiu stiliumi, su tomis pačiomis klaidomis", - piktinosi D.Adomaitis.

Buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris pažadėjo, kad auklėtinių nesugebėjimą padaryti tinkamas išvadas taisys sunkiu darbu treniruotėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bocmanas

Gėda Neptūnui!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS