Buvęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas: finalo ketverte norisi daugiau lietuviškų akcentų | KaunoDiena.lt

BUVĘS KAUNO "ŽALGIRIO" KAPITONAS: FINALO KETVERTE NORISI DAUGIAU LIETUVIŠKŲ AKCENTŲ

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“ – jo sezonas nuostabus“, – pareiškė Šarūnas Jasikevičius, su savo treniruojama „Barcelona“ užkirtęs kelią gimtojo Kauno komandai į Eurolygos krepšinio turnyro finalininkų ketvertą.

Žaistų ir Antarktidoje

Žalgiriečiai neprilygo „Barcelonai“ ketvirtfinalyje – pralaimėjo mačą iki trijų pergalių 0:3.

Pirmas ir antras rungtynes Ispanijos atstovai savo aikštėje laimėjo 91:69 ir 89:81, o trečias Kaune – 77:66.

Kaune vyksiantis Eurolygos sezono finalo turnyras Š. Jasikevičiui bus ketvirtas, kai jis dirba treneriu.

2018-aisiais kauniečio vadovaujamas „Žalgiris“ kovojo Belgrade (užėmė trečią vietą), 2021 ir 2022 m. jo diriguojama „Barcelona“ rungtyniavo Kelne (antra vieta) ir Belgrade (trečia vieta).

„Būtų kvaila nesidžiaugti tokiais momentais, nes sezonas ilgas, daug dirbame, stengiamės, būna pakilimų ir nuopuolių, – teigė Š. Jasikevičius, atsakydamas į klausimą, ar šįkart džiaugiasi taip pat, kaip pirmą kartą. – Nesvarbu, kur vyksta lemiamos varžybos, – gali būti ir Antarktidoje, bet Kaune, žinoma, geriau.“

Anot Š. Jasikevičiaus, šį sezoną „Žalgiris“ labai gerai sukomplektuotas.

„Komanda neturi išskirtinių kūrėjų, metikų, bet viską pasiekė didžiuliu darbu, atsidavimu ir charakteriu. Už tai ir gerbiame“, – sakė strategas.

Užsiminė apie pokyčius

„Manau, mes visi – žaidėjai, treneriai – galėjome daugiau nuveikti per šias atkrintamąsias varžybas, bet, kalbant apie visą sezoną, prisiminimai, nuslūgus emocijoms, bus geri“, – svarstė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Pasak specialisto, tokio lygio išbandymai – patirties pamokos.

„Geriausiai mokomės iš savo klaidų. To nei nusipirksi, nei kitu būdu kur nors gausi“, – kalbėjo K. Maksvytis, pasidalijęs mintimis ir apie galimus būsimus komandos sudėties pokyčius.

„Reikės išlaikyti tokį patį fiziškumą, pridėti kelis labiau metančius žaidėjus. Matome, kad ir šią seriją mes stokojome geresnio taiklumo“, – lakoniškai reziumavo treneris.

K. Maksvytis pridūrė: norėtų, kad Eurolygos čempione taptų „Barcelona“.

„Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas pabrėžė, kad likęs tikslas – Lietuvos čempionų titulas.

„Vien finalas ir antra vieta šiemet – ne mūsų komandai. Atiduota daug jėgų, norisi gerų pabaigtuvių“, – sakė E. Ulanovas.

Išspaudė, ką galėjo

„Nors serija pralaimėta sausai, komanda nusipelnė pagyrimo už gerą tarptautinį sezoną“, – teigė buvęs Kauno "Žalgirio" kapitonas Mindaugas Arlauskas.

– Ar tokių paskutinių ketvirtfinalio rungtynių ir tikėjotės?

– Norėjosi aštresnės kovos. Po gerai sužaisto antro mačo Barselonoje atrodė, kad Kaune žalgiriečiai turės daugiau šansų, gal net iškovos bent vieną pergalę. Vis dėlto „Barcelona“ sužaidė labai solidžiai.

– Kokie rezervai būtų leidę pratęsti seriją?

– Realiausia, kad mūsiškiai būtų galėję laimėti antras rungtynes. Kovėsi pagirtinai, pritrūko tik sėkmės ir kelių palankesnių teisėjų švilpukų. Jei kalbėtume apie žaidėjus, pagrindinis rezervas buvo Rolandas Šmitas. Latvis visą sezoną buvo vienas komandos lyderių, o ketvirtfinalyje pradingo. Labai trūko jo metimų, kovos dėl kamuolio, gynybos. Matyt, žaisdamas prieš savo buvusią komandą ir trenerį Rolandas šiek tiek perdegė. Per kuklus ir Kevarriuso Hayeso indėlis. Jis buvo pirktas kaip pagrindinis „centras“, bet žaidė blankiai. Tačiau atsarginiu aukštaūgiu turėjęs būti Laurynas Birutis tikrai nudžiugino. Jis išsikovojo daug žaidimo minučių, buvo labai naudingas gynybai ir puolimui. Laurynas pastebimai sustiprino kojas, po krepšiu tapo didele jėga. Jei ten gaudavo kamuolį, kokie 80 proc. atakų baigdavosi jo taškais arba varžovų pražanga.

– Ketvirtfinalyje išvydome ir dviejų geriausių Lietuvos krepšinio trenerių akistatą. Ar K. Maksvytis prilygo jį įveikusiam Š. Jasikevičiui?

– Dabar, po mūšių, galima įvairiai vertinti. Manau, ir patys treneriai galvoja, kad kažkuriam epizodui galėjo pasirinkti kitokį sprendimą. Tačiau treneriai priklausomi nuo žaidėjų. „Žalgiriui“ labai trūko tokių snaiperių, kokių turėjo „Barcelona“. Pavyzdžiui, Kaune svarbiu faktoriumi tapo Mike'o Tobey tritaškiai. Nuo suolo pakeltas amerikietis susmeigė tris tolimus metimus ir pakeitė rungtynių eigą. K. Maksvytis savo arsenale tokio pasirinkimo neturėjo. Reziumuojant reikia pasakyti: „Žalgirio“ trenerių štabas iš savo komandos išspaudė viską, ką galėjo.

– Ar Kaune vyksiančiame finalo ketverto turnyre „Barcelona“ yra favoritė kovoje dėl čempionės titulo?

– Kol kas nežinome visų ketverto dalyvių, bet katalonai – labai pajėgūs. Norėtųsi, kad finalo ketverte būtų ir daugiau lietuviškų akcentų. Mūsų aistruoliai Kaune, ko gero, palaikytų „Monaco“ su Donatu Motiejūnu. Būtų smagu pamatyti ir legendinio stratego Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“, Pirėjo „Olympiakos“ su reguliariojo sezono žvaigžde Saša Vezenkovu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS