Ch. Kramerio sugrįžimo mače buksavęs „Rytas“ palaužė „Šiaulius“ | KaunoDiena.lt

CH. KRAMERIO SUGRĮŽIMO MAČE BUKSAVĘS „RYTAS“ PALAUŽĖ „ŠIAULIUS“

  • 1

Chriso Kramerio sugrįžimo mače buksavęs Vilniaus „Rytas“ (14-4) Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionate pelnė keturioliktąją pergalę ir turnyrinėje lentelėje pakilo į antrąją vietą, aplenkdama tiek pat kartų šį sezoną triumfavusį Klaipėdos „Neptūną“.

Vilniečiai šeštadienio vakaro rungtynėse išvykoje 82:75 (24:22, 19:20, 21:16, 18:17) nugalėjo vietos Šiaulių „Šiaulius“ (3-15).

Pirmasis ketvirtis prasidėjo „Ryto“ spurtu 14:4, tačiau šeimininkai, 8 taškus iš eilės sumetusio Igno Vaitkaus dėka, varžovus greitai prisivijo, rezultatą išlygino (17:17) ir grįžo į atkaklią kovą. Įdomu tai, jog tritaškių pataikyme šį sezoną nežibanti „Šiaulių“ ekipa svečius prisivijo būtent tolimų metimų dėka – per pirmąsias 10 rungtynių minučių šiauliečiai pataikė 4 metimus iš distancijos.

Po permainingo pirmojo susitikimo ketvirtadalio „Rytas“ pirmavo 24:22.

Po traumos ant nacionalinių pirmenybių parketo sugrįžęs Krameris pirmajame kėlinyje žaidė aktyviai atlikdamas 3 rezultatyvius perdavimus, o pirmuosius taškus pelnė jau ketvirtąją žaidimo minutę. Minėtasis spurtas 14:4 įvyko aikštelėje žaidžiant būtent Ch. Krameriui.

Antrajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi net kelis kartus, o du tritaškius pataikęs Karolis Lukošiūnas neleido „Rytui“ pabėgti tolyn. Vis dėlto, iškart po taiklių, dvigubą licenciją turinčio ir LKL bei NKL čempionatuose rungtyniaujančio, gynėjo tolimų metimų prieš jį stojo vienas geriausių sostinės ekipos krepšininkų gynybos atžvilgiu – Arnas Butkevičius.

Ketvirčio pabaigą sėkmingiau sužaidę „Šiauliai“ po įžaidėjo iš Nigerijos Saaho Nimley išprovokuotos pražangos ir dviejų taiklių baudos metimų atsiliko minimaliu skirtumu – 43:42.

Po 20 žaidimo minučių Vaitkus buvo „Šiaulius“ į priekį vedantis krepšininkas. Šiaulietis pataikė 4 iš 6 metimų iš žaidimo ir pelnė 10 taškų.

Tuo metu „Rytas“ buvo gyvas baudos aikštelėje siautusio Artsiomo Parachouskio ir iš tolimosios distancijos gerai metusio Roko Stipčevičiaus dėka. Pastarasis prieš ilgąją pertrauką buvo surinkęs 12 taškų, Parachouskis atseikėjo 13.

Antrojoje rungtynių pusėje „Rytas“ ėmė bėgti, tačiau ir vėl greitai prisiviję „Šiauliai“ grįžo atgal, o septintąją kėlinio minutę priekyje svečiai iš Vilniaus buvo rezultatu 55:53. Visgi, geriau trečiojo ketvirčio pabaigą sužaidę vilniečiai kiek atsiplėšė ir po Stipčevičiaus dvitaškio bei dviejų Vaitkaus baudų kitoje aikštės pusėje pirmavo 64:58.

Įdomu tai, kad per pirmąją susitikimo dalį vos 7 baudas metęs sostinės klubas trečiajame ketvirtyje jų išmetė net 10.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo nebyliu komandų puolimu, kai po penkių minučių ketvirtojo kėlinio rezultatas rodė skaičius 2:2. Tiesa, tuomet prabilo šiauliškiai ir šeštąją kėlinio minutę vienos atakos metu, po Suttono nesportinės pražangos du baudų metimus pataikiusio Armino Urbučio ir Evaldo Šaulio, įsegusio tritaškį, veiksmų puolime, pelnė 6 taškus iš eilės, o kitoje aikštės pusėje Deividas Sirvydis taip pat atsakė tolimu metimu, taip padidindamas pranašumą iki 8 taškų (73:66).

Kitoje atakoje Šaulys pataikė savo ketvirtąjį tritaškį, o „Ryto“ pozicijoje Sirvydis ir vėl atsakė tuo pačiu (76:69). Po aštuoniolikmečio metimo Adomaitis griebiasi už galvos.

Kitoje aikštės pusėje Vaitkus po prasiveržimo metė kaire ranka ir priartėjo iki 3 taškų (73:76). Vis dėlto lemiamą minutę geriau sužaidęs „Rytas“, po Kramerio ir Eimanto Bendžiaus baudų, šventė pergalę rezultatu 82:75.

Svečių gretose rezultatyviausiai žaidęs Parachouskis pasižymėjo dvigubu dubliu. Aukštaūgis per 21 minutę įmetė 20 taškų (9/15 dvit., 2/3 baud. met.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Po ilgos pertraukos ant parketo sugrįžęs „Ryto“ kapitonas Krameris per 22 minutes pelnė 10 taškų (4/6 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud. met.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 12 naudingumo balų.

Šaulys buvo rezultatyviausias „Šiaulių“ ekipoje – pelnė 17 taškų (1/3 dvit., 4/6 trit., 3/3 baud. met.) ir surinko 18 naudingumo balų.

Vilniečių ekipoje nerungtyniavo D.J. Seeley, kuriam „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis leido pailsėti. Su apranga buvęs ir apšilinėjęs Margiris Normantas, nerungtyniavęs nuo spalio 10-tosios, aikštelėje taip ir nepasirodė.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 17, Ignas Vaitkus 15 (6 rez. perd.), Arminas Urbutis 10.

„Rytas“: Artsiomas Parachouskis 20 (11 atk. kam.), Rokas Stipčevičius 18, Deividas Sirvydis ir Chrisas Krameris po 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valdis

dabar visos komandos gudrios. Jei turi pinigų, prisiperka legionierių. Tiek turkų, tiek rusų, tiek graikų, iš dalies ir lietuvių komandos prifarširuotos legionieriais. o turėtų komandoje žaisti tik kokie 2 legionieriai, o dar 2 samdyti atsarginiai, o 8 vietiniai. Tada ir pasimatytų valstybės krepšinio pajėgumas. Panašiai yra su rinktinėmis. Nors ir čia apgavikiškai „natūralizuoja".. Pažaidžia porą metų ir dingsta toks „pilietis".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS