D. Adomaitis: jeigu klysime ir mesime baudas kaip Limože, laimėti bus labai sunku | KaunoDiena.lt

D. ADOMAITIS: JEIGU KLYSIME IR MESIME BAUDAS KAIP LIMOŽE, LAIMĖTI BUS LABAI SUNKU

  • 0

Praėjusią savaitę Europos taurėje skaudžią pamoką iš Limožo CSP gavęs Vilniaus „Rytas“ jau rytoj bandys reabilituotis dvikovoje su Belgrado „Partizan“.

Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pasidalijo savo mintimis apie artėjantį varžovą bei pagrindinius rungtynių akcentus.

„Žaidžianti labai gerą krepšinį. Tikrai gerą, protingą krepšinį, stengiantis išnaudoti stipriąsias puses. Tuo metu aikštelėje su kuo yra, turi metikų, žaidėjų, kurie žaidžia po krepšiu. Novica Veličkovičius sezono pradžioje ypač geroje formoje ir labai svarbus žaidėjas.

Ognjenas Jaramazas, Marcusas Paige‘as visi metikai, kurie yra be galo pavojingi. Komanda, turinti daug ginklų ir žaidžianti įvairiapusį krepšinį“, – varžovą apibūdino Adomaitis.

– Šį kartą neatvyksta Rashawnas Thomasas. Kiek didelis praradimas jis yra varžovams?

– Sunku pasakyti, nes žaidė vienerias rungtynes Europos taurėje. Sužaidė fantastinį mačą ir matosi, kad jis ten turės didelį vaidmenį. Kitose rungtynėse O. Jaramazas užpildė jo nebuvimą taip, kad tapo turo MVP.

– Su „Partizan“ žaidėte ir praeitą sezoną. Kaip pasikeitė ši komanda?

– Galima sakyti, kad žaidžia tuo pačiu stiliumi. Stilius išlikęs, pasikeitę tik žaidėjai.

– Jūsų geras pažįstamas Arciomas Parachouskis komandoje kol kas negauna daug laiko. Koks jo vaidmuo ten?

– Sunku vertinti. Reikia žinoti komandos vidų, ko norima iš jo. Faktas, kad mes žaidėme žymiai daugiau norėdami išnaudoti jį įvairiose situacijose. Faktas, kad ten žaidimas daugiau pagrįstas pikenrolu, tai stato daug užtvarų, daro daug sprintų, įkirtimų į baudos aikštelę.

Žaidžia žaidimą, kuriame yra stiprus. Gal mažiau yra išnaudojamas po krepšiu, bet Arciomas yra labai aukšto lygio žaidėjas, kurį patys pamenate, kaip žaidžia tas rungtynes, kurias reikia sužaisti. Galima padaryti ir palyginimą: jei jis praeitą sezoną buvo vienas mūsų lyderių, ten jis yra vaidmenį turintis žaidėjas.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš rytojų?

– Pagrindiniai akcentai mažuose dalykuose. Mums nebereikia kažko keisti kardinaliai, turime koncentruotis į mažesnius dalykus. Jeigu mes darysime aštuoniolika klaidų ir neįmesime dvylikos baudų metimų, kaip tai buvo Limože, mums laimėti bus labai sunku. Paprasčiausiai negalime sau leisti tokios prabangos.

– Savaitgalį geras rungtynes sužaidė Marekas Blaževičius. Galbūt jį pamatysime ir rytoj?

– Taip. Treneriai turi duoti šansus jauniems žaidėjams, o jie turi duoti atsakymus. Mareko atsakymas buvo labai geras.

– Dovis Bičkauskis gauna nemažai rungtyniauti, bet puolime yra gan pasyvus. Ar toks yra planas?

– Iš abiejų įžaidėjų norime, kad jie geriau organizuotų žaidimą. Taškai yra taškai ir akcentus susidėliojame ten, kur norime atakuoti ir rungtynėse jie atlieka gerą darbą. Tiek su „Lokomotiv“, tiek su „Dzūkija“ tai buvo tai, ko norime iš įžaidėjų. Jie sukuria daug kitiems. Kas pelno taškus nėra labai svarbu. Manau, kad Dovis savo darbą daro labai gerai.

– Ar Arnas Butkevičius šį sezoną iš varžovų sulaukia daugiau dėmesio?

– Taip. Tai yra normalu. Turbūt stebite tuos žaidėjus, kurie žaidė pasaulio čempionate ir kaip komandos elgiasi su jais. Gal duoda kam pailsėti. Mes su Arnu irgi stengiamės dirbti kiek kitaip, nes norime jam padėti grįžti į tą gerąjį ritmą. Tai yra sudėtinga, žinau ką reiškia žaisti vasarą ir po to grįžti į klubą. Tai tikrai nėra lengva, bet manau po truputį išeisime iš to.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS