D. Adomaitis: visi suprantame rungtynių su „Alba“ svarbą | KaunoDiena.lt

D. ADOMAITIS: VISI SUPRANTAME RUNGTYNIŲ SU „ALBA“ SVARBĄ

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai pirmadienį atvyko į Berlyną (Vokietija) ir vakare išbandė Berlyno „Albos“ ekipos krepšius. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai jau antradienį 21 val. (Lietuvos laiku) Vokietijos sostinėje žais paskutines Europos taurės turnyro "Last 32" etapo rungtynes su aštuonis kartus Vokietijos čempione bei tiek pat kartų Vokietijos taurės laimėtoja, praėjusį sezoną kovojusia Eurolygoje Berlyno „Albos“ ekipa.

Šią dvikovą tiesiogiai iš Berlyno vasario 9 dieną nuo 21 val. transliuos LRT Kultūros kanalas.

Klaipėdiečiams reikia net ik pergalės Berlyne, bet ir kad Graikijoje prieš Salonikų "Arį" laimėtų Manto Kalniečio atstovaujama Milano "Emporio Armani" (Italija) ekipa.

Neptūniečiai 2016 m. sausio 13 dieną Klaipėdoje "Albos" ekipą nugalėjo rezultatu 73:65, tačiau išvykose kautis visada yra kur kas sudėtingiau.

„Bus labai sunku, tačiau kausimės iš visų jėgų. Šansų turime, tad reikia ir pasinaudoti. Varžovai agresyviai ginasi ir stengiasi suregzti kuo daugiau greitų atakų. Viskas priklausys nuo koncentracijos ir kaip žaidėjai sugebės kontroliuoti varžybų tempą. Negalime leisti varžovams primesti savo žaidimo stilių ir juokiu būdu negalime leisti jiems atitrūkti. Išvykoje vytis varžovus yra labai sunku. Reikia bandyti išlaikyti tempą ir intrigą bei bandyti užsikabinti“, - Berlyne po treniruotės kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Anot trenerio, norint pamąstyti apie pergalę, kiekvienas neptūnietis į aikštę turi žengti maksimaliai nusiteikęs ir dėl bendro tikslo atiduoti 100 procentų jėgų.

„Jei taip bus, tada viskas yra įmanoma. Tikiu, kad žaidėjai supranta rungtynių svarbą ir padarys viską, kad apgintų Klaipėdos bei Lietuvos garbę“, - kalbėjo treneris.

Jis užsiminė ir apie psichologinį nusiteikimą. „Nereikia perdegti ar jaudintis, o tiesiog bandyti žaisti savo žaidimą, bandyti įgyvendinti rungtynių planą. Reikia visas 40 minučių būti susikaupys, nes tik akimirkai atsipalaidavus galime būti nubausti“, - sakė D. Adomaitis.

Kaip besibaigtų šios rungtynės, reikia pripažinti, kad "Neptūnas" Europos taurės turnyre ir taip jau atliko kur kas daugiau nei tikėtasi: pirmajame etape iškovojo net šešias pergales, o "Last 32" etape Klaipėdoje sugebėjo nugalėti ne tik "Albą", bet ir tituluotąjį Salonikų "Arį" (72:68). Be to, kaip reikiant buvo pasipriešinta turtingajai "Emporio Armani" ekipai: Klaipėdoje pralaimėta paskutinę sekundę vos 1 taško skirtumu - 73:74, o Italijoje - 8 taškų skirtumu - 71:79.

Neptūniečiai į Berlyną iškeliavo ankstų pirmadienio rytą, o šeštadienį dar žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Kėdainių "Nevėžio" ekipa. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai agurkų sostinėje šventė pergalę rezultatu 77:69.

Šiose rungtynėse "Neptūno" gretose aikštėje nepasirodė Jerai Grantas. Jam treneriai leido pailsėti ir apsigydyti traumas.

„Ar jis antradienį žais? Dar yra klaustukas. Visko gali būti, žiūrėsime, kaip jis jausis“, - kalbėjo D. Adomaitis.

Jau aišku ir tai, kad Klaipėdos komanda vis dar versis be riešo lūžį besigydančio įžaidėjo Mindaugo Girdžiūno.

Pirmųjų tarpusavio rungtynių statistika:

„Neptūnas“ – ALBA – 73:65 (20:9, 18:20, 12:23, 23:13)

„Neptūnas“: Arnas Butkevičius - 18, Mindaugas Girdžiūnas -14, Jerai Grantas - 10, Martynas Mažeika, Donatas Zavackas ir Danielis Ewingas - po 9, Arvydas Šikšnius ir Vytautas Šarakauskas – po 2 tšk.

ALBA: Willas Cherry - 17, Draganas Milosavljevičius - 16, Elmedinas Kikanovičius - 15.
Trečiąsias Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo rungtynes neptūniečiai žais sausio 19 dieną (antradienį) 21 val. Milane (Italija) su "Emporio Armani" (Italija) ekipa. Dar po savaitės, sausio 26 dieną (antradienį), 19.45 val. neptūniečiai ir „Emporio Armani" jau kausis „Švyturio“ arenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS