D. Maskoliūnas olimpinio starto išvakarėse: viskas bus gerai | KaunoDiena.lt

D. MASKOLIŪNAS OLIMPINIO STARTO IŠVAKARĖSE: VISKAS BUS GERAI

„Tai ne pirmas toks atvejis ir kiekvienas asmeniškai turi su tuo susitvarkyti. Reikia atsiriboti nuo to, kas vyksta už aikštės ribų bei susikoncentruoti tiesiog į žaidimą“, - teigė Mantas Kalnietis. Ir Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas, ir treneris Darius Maskoliūnas neslėpė, jog jaučia įtampą prieš antradienio startą.

Antradienį lietuviai pradės savo žygį olimpinio kelialapio link. Nors pirmosios rungtynės su Venesuelos komanda nėra labiausiai intriguojančios, mūsų šalies krepšininkai jau žvelgia ir į tolesnes kovas, kurių pabaigoje, matyt, lauks žūtbūtinė akistata su Slovėnijos ekipa.

– Treneri, kokią pagrindinę žinutę norėtumėte pasiųsti komandai?

– Šimtu procentų atiduoti save ir koncentruotis į ataką po atakos.

– Kokį įspūdį jums palieka pirmoji varžovė - Venesuelos ekipa?

– Labai patyrusi rinktinė, turinti daug didelių ir stiprių kūnų. Jie puikiai kovojo dėl kamuolių Amerikos atrankiniame turnyre. Sudėtinga juos analizuoti, nes Venesuela nežaidė draugiškų rungtynių. Todėl tenka pasikliauti senesne informacija. Bet kuriuo atveju, tai stipri komanda, todėl ruošiamės sunkiam mačui.

– Kaip sekėsi rinkti informaciją apie Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktines?

– Visi žinome, koks kruopštus yra Benas Matkevičius. Žiūrėjome Venesuelos rungtynes su Kolumbija, Argentina, Čile. Matome sudėtį, kuri atvažiavo į Kauną, jų pagrindas yra išlikęs. Keleto svarbių krepšininkų trūksta. Šiaip, manau, informacijos turime pakankamai. Apie Pietų Korėją taip pat parinkome informacijos, todėl esame pasiruošę.

– Kaip įvertintumėte pačių lietuvių pasiruošimą, kiek žiūrovų tikitės pamatyti?

– Tikimės, kad sirgalių bus kuo daugiau. O pasiruošimas vyko sklandžiai, nors rasti oponentus kontrolinėms rungtynėms buvo sunku. Komandos dėl koronaviruso nori žaisti kuo arčiau ten, kur turės žaisti atrankos turnyre. Ir mes norėjome kuo mažiau keliauti ir žaisti salėje, kurioje vyks svarbiausi mūšiai. Visada norisi pasitikrinti su stipriausiomis komandomis, bet turėjome, ką turėjome. Vaikinams išaiškinome, kad tos pergalės nieko nereiškia ir turime ruoštis žymiai stipresniems varžovams. Žaidėjai tai puikiai suprato, per treniruotes teko juos net stabdyti, o ne raginti.

– Žaidėte dvejas rungtynes su Dominikos Respublika. Ar šis varžovas panašus į Venesuelos ekipą?

– Abi rinktinės žaidžia atletišką krepšinį. Jos galbūt nėra aukštos, bet žaidėjai turi daug fizinės jėgos.

– Gal galite plačiau pakomentuoti, kodėl Tadas Sedekerskis netiko komandos gynybai?

– Mes matome treniruotes, jas filmuojame ir darome analizes. Negaliu sakyti, kad Tadas visiškai neįsipaišė ar visiškai netiko. Jis turi nuostabų kūną ir yra atletiškas, bet mums pritrūko. Pirmiausia, jo jausmo kaip reikia sužaisti tam tikrose situacijose gynyboje. Ir per treniruotes, ir rungtynes. Viskas susideda iš smulkmenų, todėl nusprendėme, kad žaidėjas, kuris taikė į tą pačia poziciją su Tadu, šiuo metu yra geresnės formos.

– Ar esate susidėliojęs startinį penketą ar jis keisis priklausomai nuo priešininko?

– Atsižvelgsime į priešininką, todėl penketas keisis, gal vienas ar du žaidėjai. Tikrai nesilaikysime šablono, kad būtent šie žaidėjai turi pradėti.

– Ar rinktinės neslegia favoritų statusas, kurį jums klijuoja slovėnai?

– Būtų keista, jeigu slovėnai mūsų neįvardintų kaip favoritų. Tai gal kažkiek gula ant pečių, o ir žaidėjai kurį laiką žaidė be žiūrovų. Neturime daug jaunų žaidėjų, kuriuos tai išmuštų iš vėžių. Tikiuosi, kad mus palaikys sirgaliai. Gal to jaudulio ir bus, bet rungtynės po rungtynių ir viskas bus gerai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS