D. Motiejūnas: nėra kada galvoti apie nuovargį | KaunoDiena.lt

D. MOTIEJŪNAS: NĖRA KADA GALVOTI APIE NUOVARGĮ

  • 2

Ketvirtą sezoną Kinijoje žaidžiantis Donatas Motiejūnas – vienas Sindziango "Flying Tigers" komandos lyderių. Ar sirgaliai pamatys jį ir Lietuvos krepšinio rinktinėje?

Lietuvis – žaidimo ašis

"Atvykau į Kiniją, kai šalis šventė Naujuosius metus, tad turėjau progą aplankyti kurortą Sanją. Norintiems keliauti tarp provincijų svarbiausia – neigiamas COVID-19 testas. Prasidėjus varžybų sezonui, viskas – griežtai: sporto salė, valgykla ir namai, – pasakojo D.Motiejūnas. – Kasdienė rutina nelengva. Tvarkaraštis labai įtemptas, žaidžiame kas antrą ar trečią dieną. Draugai vis kartoja: turbūt jau atsibodo ir pavargai? Tačiau iš tikrųjų neturiu nė minutės apie tai galvoti."

Noriu sezoną Kinijoje užbaigti kuo geriau, o jeigu kvies į Lietuvos rinktinę – svarstysime.

Prieš sezoną buvę ilgamečiai "Flying Tigers" žaidėjai nusprendė palikti ekipą, tad klubo vadovai prisiviliojo ne vienus metus Kinijoje rungtyniaujantį D.Motiejūną ir suteikė šansą jauniems talentams.

"Pagrindinis tikslas nesikeičia – atkrintamosios varžybos. Iš pradžių klubo šeimininkai buvo atsargūs, bet ketvirta vieta šiuo metu juos tenkina. Naujokai žaidžia drąsiai, jų rezultatai – geri. Turime griežtą trenerį, esu jo organizuojamo žaidimo ašis", – kalbėjo Donatas.

Sindziango klubas ir jo vadovas skiria krepšiniui itin didelį dėmesį: sportininkams – naujausia treniruočių salė, baseinai.

"Galiu palyginti su pirma savo komanda – Šandongo "Golden Stars", jos šeimininkas taip pat labai mėgo sportą ir įkvėpdavo ne tik mane, bet ir kitus žaidėjus. Tačiau kitą sezoną savininkas pasikeitė ir dėmesys buvo kur kas mažesnis", – sakė Lietuvos krepšininkas.

Nenusivylė "Žalgiriu"

Paklaustas, kokį įspūdį paliko Martino Schillerio treniruojamo Kauno "Žalgirio" pasirodymas Eurolygoje, D.Motiejūnas atsakė: tai buvo supersezonas.

"M.Schilleriui atvykus į Kauną komanda jau buvo sukomplektuota. Per pirmus darbo mėnesius treneriui teko daug kritikos, tačiau jam reikėjo laiko realizuoti savo žaidimo viziją, užtruko, kol žaidėjai ir strategas prisitaikė vieni prie kitų. Šiuo metu "Žalgiris" turėtų būti geriausios sportinės formos, bet ją prarado būtent prieš lemiamas rungtynes, kai žūtbūt reikėjo laimėti norint patekti į Eurolygos ketvirtfinalį. Vis dėlto "Žalgiriui" pirmas sezonas Europoje su M.Schilleriu – super, o kitas, jam pačiam sukomplektavus komandą, bus geresnis", – dalijosi mintimis Donatas.

Kaunietis daugiausia komplimentų pažėrė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai "Barcelonai" ir į atkrintamąsias varžybas patekusiai Miuncheno "Bayern" komandai.

Jeigu kvies – svarstys

Ne kartą Lietuvos rinktinei atstovavęs D.Motiejūnas po šiemetinių Europos čempionato atrankos varžybų, skirtingai nei kai kurie ekspertai, tautiečiams kritikos strėlių nelaidė.

"Jaunimas turėjo galimybę atsiskleisti ir įsitikinti, ką reiškia vilkėti nacionalinės komandos marškinėlius. Tokių šansų anksčiau tikrai nebuvo tiek daug", – sakė 30-metis krepšininkas.

Ar Donatas tikisi Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno kvietimo prisijungti Kaune numatytame ikiolimpiniame atrankos turnyre, žaidėjas nesiryžo spėlioti: "Noriu sezoną Kinijoje užbaigti kuo geriau, o kaip vėliau gyvenimas susidėlios – pamatysime, jeigu kvies – svarstysiu."

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

Jis svarstys.Tai treneris svarstys,o ne tu.Ir rinktinei toks verksnelis lūzeris nereikalingas.Jaunimas žymiai geriau žaidžia.O Kinijoj Jokubauskas net geriau sužaistų

L

Koks nuivargis gali but Kinijos lygoje, ten nesitreniravę gali zaist, koks kinieciu lygis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS