D. Nowitzkis paskelbė apie karjeros Vokietijos rinktinėje pabaigą | KaunoDiena.lt

D. NOWITZKIS PASKELBĖ APIE KARJEROS VOKIETIJOS RINKTINĖJE PABAIGĄ

  • 0

Vokietijos krepšinio ir Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždė Dirkas Nowitzkis sekmadienį paskelbė, kad baigia karjerą šalies nacionalinėje rinktinėje.

„Paskutinis 2015 metų Europos čempionato susitikimas buvo mano paskutinės rungtynės Vokietijos rinktinėje“, – 37-erių metų krepšininkas pareiškė šalies dienraščiui „Bild“.

Tose rungtynėse rusėjo 10 dieną Vokietijos krepšininkai 76:77 nusileido vėliau Europos čempione tapusiai Ispanijos rinktinei ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

D. Nowitzkis savo sprendimą pareiškė po to, kai Tarptautinė krepšinio federacija patvirtino, jog Vokietija nerengs 2016 metų olimpinių žaidynių kvalifikacinio krepšinio turnyro.

Krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis D. Nowitzkis, kuris su „Mavericks“ klubu 2011 metais tapo NBA čempionu, Vokietijos rinktinėje debiutavo 1997 metų vasarį ir per 153 rungtynes pelnė 3045 taškus.

Krepšininkas su šalies rinktine iškovojo 2002 metų pasaulio čempionato bronzą, 2005 metų Europos pirmenybių sidabrą, o 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje buvo šalies vėlevnešiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS