D. Sabonis fiksavo trigubą dublį ir triumfavo Fynikse | KaunoDiena.lt

D. SABONIS FIKSAVO TRIGUBĄ DUBLĮ IR TRIUMFAVO FYNIKSE

  • 0

Domanto Sabonio atstovaujama „Indiana Pacers“ (17-20) pagaliau sulaukė taip reikalingo papildymo gynėjų linijoje, sužaidė labai kokybiškas rungtynes Fynikse ir rezultatu 122:111 (29:33, 33:24, 35:20, 25:34) nugalėjo vieną geriausių lygos ekipų „Phoenix Suns“ (25-12).

Šiose rungtynėse pirmą kartą su „Pacers“ marškinėliais debiutavo talentingasis gynėjas Carisas LeVertas, kuris buvo įtrauktas į grandiozinius keturių komandų mainus, kurių pagrindinė žvaigždė – Jamesas Hardenas – galiausisai nutūpė į „Brooklyn Nets“.

Atvykus į naują klubą ir atlikus išsamius medicininius tyrimus ant C.LeVerto kairiojo inksto buvo aptiktas nedidelis darinys, o netrukus krepšininkas gulėsi ant operacinio stalo ir keletą mėnesių turėjo praleisti be krepšinio.

Tačiau sugrįžęs 26-erių gynėjas iš karto įnešė svarų indėlį į „Pacers“ žaidimą. Amerikietis rungtynes pradėjo starto penkete ir per beveik 27 minutes pasižymėjo 13 taškų, 7 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

Rungtynių pradžioje sąlygas diktavo šeimininkai, tačiau tai tęsėsi labai neilgai – jau antrajame kėlinyje „Pacers“ perėmė mačo kontrolę į savo rankas ir atgal nesidairė.

16:0 spurtą inicijavę svečiai iš Indianapolio susikūrė apčiuopiamą pranašumą ir nors „Suns“ savo varžovų iš akiračio iš pradžių nepaleido, lemiamu tapo trečiasis kėlinys, kuriame „Pacers“ tiesiog dominavo.

Jį Indianapolio ekipa laimėjo net 35:20 ir visai nepastebimai oponentus pradėjo triuškinti – 95:75. Lemiamo ketvirčio metu aikštėje ir toliau rungtyniavo visi „Suns“ lyderiai, tačiau Fynikso klubas nesurado priešnuodžių solidžiam varžovų puolimui ir turėjo pripažinti pralaimėjimą.

Pagrindiniu pergalės kalviu tapo net 43 min. ant parketo praleidęs Domantas Sabonis. Aukštaūgis užfiksavo penktą sezono trigubą dublį – pelnė 22 taškus (8/12 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), atkovojo 13 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir dar 4 kamuolius perėmė.

Beje, su penkiais trigubais dubliais per vieną sezoną lietuvis pakartojo Lance'ui Stephensonui priklausiusį klubo rekordą.

Jam puikiai talkino 25 taškus sumetęs Malcolmas Brogdonas, 22 pridėjo Dougas McDermottas.

„Suns“ klubo lyderių duetas buvo toli nuo savo vidurkių: Devinas Bookeris pelnė 20 taškų, tačiau iš žaidimo realizavo 9 metimus iš 20, o Chrisas Paulas pelnė tik 8 taškus (10 rez. perd.).

Indianos ekipa Rytų konferencijoje užima devintą poziciją, o „Suns“ Vakaruose yra toliau tarp lyderių – ant antrojo laiptelio.

„Phoenix Suns“: Devinas Bookeris 20 (7 rez. perd.), Dario Šaričius 17, Mikalas Bridgesas, Deandre Aytonas (12 atk. kam.) ir Abdelas Naderas po 14.

„Indiana Pacers“: Malcolmas Brogdonas 25, Domantas Sabonis (13 atk. kam., 10 rez. perd.) ir Dougas McDermottas po 22, Mylesas Turneris 16 (8 atk. kam., 4 blk.), Carisas LeVertas 13, Jrue Holiday 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS